Porziņģa pirmais NBA treneris skaidro, kāpēc latviešu basketbolists nonācis perfektā situācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbolists un arī treneris Dereks Fišers, viesojoties podkāstā "Celtics Lab", izcēlis latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa labākās īpašības, pamatojot arī, kāpēc Bostona centra spēlētājam ir ideālā vieta.

Porziņģi ar 4. numuru 2015. gada NBA draftā izvēlējās Ņujorkas "Knicks", kuras treneris tobrīd bija ilggadējais Losandželosas "Lakers" saspēles vadītājs Dereks Fišers. 

Toreiz "Knicks" fani latvieša izvēlēšanos ar 4. numuru plaši kritizēja. Vairums fanu droši vien ir redzējuši arī video, kurā kāds "Knicks" kreklā tērpts puisēns uz Porziņģa izvēlēšanos reaģē ar īkšķa nolaišanu uz leju.

Fišers atklāj, ka "Knicks" uzreiz redzējuši, cik nopietni noskaņots ir Porziņģis.

"Mēs uzreiz redzējām nopietnību un spēju koncentrēties. Gados jauniem spēlētājiem šīs īpašības ne vienmēr piemīt. Tagad viņš ir pieaudzis vīrietis. Varbūt viņa bārda nav tik bieza kā manējā," smejoties sacīja Fišers.

Kādreizējais latvieša treneris izcēla arī pārliecību, kas šobrīd manāma Porziņģa sniegumā: "Viņš ir pārliecināts. Izskatās, ka viņš ir relaksējies un izbauda basketbola spēli."

Porziņģa laiks Ņujorkā noslēdzās ar negaidītu un NBA aprindās pietiekoši skandalozu maiņas darījumu uz Dalasas "Mavericks". Ņemot vērā, ka Ņujorkā varētu būt, iespējams, paši prasīgākie sporta fani pasaulē, Fišers norāda, ka Porziņģim laiks "Knicks" kreklā bija sarežģīts. Savukārt šā brīža "Celtics" piedāvātie apstākļi esot daudz labvēlīgāki.

"No viņa tika gaidīts ļoti daudz. Organizācija bija izteiktā pārbūves fāzē. Tagad viņš ir nonācis lieliskā organizācijā. Breds Stīvenss [ģenerālmenedžeris] ir viens no labākajiem basketbola cilvēkiem pasaulē. Viņš ir gudrs gan kā cilvēks, gan kā treneris un arī ģenerālmenedžeris. Džo Mazula [galvenais treneris] ir pareizais cilvēks un personība šai Kristapa karjeras fāzei.

Šai komandai interesē uzvaras. Tieši tas allaž ir interesējis arī Kristapu. Esmu priecīgs, ka viņš ir nonācis situācijā, kur viss ir kārtībā," sacīja Fišers.

Porziņģis šosezon aizvadītajās septiņās spēlēs vidēji izcēlies ar 20,9 gūtajiem punktiem, 6,7 atlēkušajām bumbām un 1,6 bloķētajiem metieniem. Šosezon latviešu basketbolists grozam uzbrūk ar karjeras labāko procentu gan metienos no spēles (54,7%), gan tālmetienos (41,2%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu