"Gribas aizvadīt labu spēli." Kazakevičs pirms mača pret Horvātiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas vīriešu futbola izlase pēc pārliecinoša zaudējuma pirmajā savstarpējā cīņā Eiropas čempionāta kvalifikācijā nākamnedēļ pret Horvātiju vēlās aizvadīt labu spēli, teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

18.novembrī Latvijas izlase noslēgs 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu "Skonto" stadionā mačā ar Horvātiju, bet 21.novembrī latvieši Varšavā pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju. Kazakevičs izcēla, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, šoreiz Latvijas futbolisti var aizvadīt daudz vairāk kopīgus treniņus un labāk sagatavoties mačiem.

"Šoreiz mums pirmā spēle ir tikai sestdien, būs pilnvērtīgs gatavošanās posms. Godīgi sakot, pat neatceros, kad pēdējoreiz izlasei bijis tik daudz treniņu pirms spēles. Mēs visi sāksim nometni vienlaicīgi šo svētdien. Ir svarīgi visu saplānot, lai sabalansētu funkcionālo un mentālo gatavību," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Viņš neslēpa, ka 18.novembrī paredzētais mačs, uz kuru biļetes jau ir izpārdotas būs īpašs. Pirmajā cīņā šajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā Latvija piekāpās Horvātijai ar 0:5.

"Mums pirmā spēle pret horvātiem absolūti nepadevās. Skaidrs, ka mums ir ambīcijas parādīt kvalitatīvu sniegumu, gribas aizvadīt labu spēli. Tas ir mūsu uzdevums nometnes pirmajai spēlei pret ļoti motivētu un labi zināmu pretinieku," norādīja treneris.

Šajā izlašu pārtraukumā Latvijas futbolisti vēl 21.novembrī izbraukumā Varšavā spēkosies ar Polijas izlasi.

"Polija nav ideālākais pretinieks, pret kuru es gribētu spēli sezonas beigās. Pārbaudes spēlēm vajadzētu kalpot kā labam placdarmam, lai pārbaudītu spēlētājus, kas ir mazāk spēlējuši iepriekšējās astoņās spēlēs. Meklēsim balansu starp to un konkurētspējas saglabāšanu pret nopietna līmeņa pretinieku. Centīsimies parādīt savu labāko sniegumu," teica Kazakevičs.

Viņš izcēla, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, izdevusies pavisam citādāka sezona ar izlasi, kas šogad izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

"Diametrāli pretēji pretinieki, spēku samēri, līdz ar to arī rezultāti un sabiedrības noskaņojums. Mums ir svarīgas šīs spēles, rezultāti. Mēs nevaram cerēt, ka bez pastāvīgas spēles uzlabošanas, bez pārliecības iegūšanas kaut kādā brīdī pēkšņi parādīsies pozitīvi rezultāti," skaidroja treneris.

"Arī šī pārbaudes spēle pret Poliju mums ir būtiska no spēles satura un rezultāta viedokļa. Nevaram atļauties pateikt, ka, šī ir pārbaudes spēle, neiespringsim par rezultātu, iedosim iespēju uzspēlēt čaļiem, kuri līdz šim spēlējuši mazāk. Bet balansu starp eksperimentiem un konkurētspēju mēs meklēsim! Mums katra spēle ir būtiska. Mačā ar Poliju ir vieta adekvātam eksperimentam, bet atbilstoši spēku samēriem," viņš turpināja.

Atlases ciklu Latvija sāka ar 0:1 zaudējumu viesos Velsai, savā laukumā ar 2:3 tika zaudēts Turcijas izlasei un viesos ar 1:2 nācās piekāpties Armēnijai. Septembrī Latvija savā laukumā ar 0:2 zaudēja Velsai un izbraukumā ar 0:5 piedzīvoja sagrāvi mačā ar Horvātiju, bet oktobrī latvieši mājās ar 2:0 pārspēja Armēniju, tiekot pie pirmajiem punktiem, un viesos ar 0:4 piekāpās turkiem.

D grupā Latvija ar trim punktiem septiņos mačos piecu komandu konkurencē ierindojas pēdējā vietā, bet līdere ar 16 punktiem ir Turcija.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts novembra spēlēm:

vārtsargi - Roberts Ozols ("Auda"), Nils Toms Puriņš, Rihards Matrevics (abi - "Riga");

aizsargi - Kaspars Dubra ("Panevezys", Lietuva), Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Antonijs Černomordijs, Raivis Andris Jurkovskis (abi - "Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera"), Krišs Kārkliņš ("Auda");

pussargi - Jānis Ikaunieks, Dmitrijs Zelenkovs (abi - RFS), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Alvis Jaunzems (Melecas "Stal", Polija), Eduards Emsis ("Raufoss", Norvēģija), Kristers Tobers (Cīrihes "Grasshopers", Šveice), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Eduards Dašķevičs ("Riga"), Bogdans Samoilovs ("Tukums 2000"/"Telms");

uzbrucēji - Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Spezia", Itālija), Marko Regža ("Riga").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu