"Gribētu līdzi ņemt pistoli." Ukrainas tenisiste par spēlēšanu pret krievietēm (2)

Apollo.lv
Dajana Jastremska
Dajana Jastremska Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas tenisiste Dajana Jastremska preses konferencē Viļņā asi izteikusies par Krievijas sportistu piedalīšanos starptautiskās sacensībās.

Teniss ir viens no retajiem sporta veidiem, kurā kopš kara sākuma Ukrainā, krievu sportisti zem neitrāla karoga var startēt WTA un ATP līmeņa turnīros.

Vairākas Ukrainas tenisistes pēc mačiem atsakās paspiest agresorvalstu spēlētāju rokas, tādējādi paužot nostāju pret karu dzimtenē. Jastremsa uzskata savos izteikumos neslēpa sašutumu par WTA lēmumu neierobežot agresorvalstu sportistu dalību staprtautiskos turnīros.

"Visvairāk atgādinājumu par kara norisi vajag tieši WTA. Viņi bija pirmie, kuri piemirsa, ka Ukrainā ir karš. Visvairāk mani kaitina tas, ka viņi Krievijas tenisistēm ļauj piedalīties turnīros. Teniss ir viens no retajiem sporta veidiem, kur kaut kas tāds tiek pieļauts. Tas mani dzen izmisumā. Pie tam, dažas krievietes pat neslēpj atbalstu agresijai Ukrainā. Tik daudz reižu WTA esmu informējusi, ka Krievijas tenisiste atklāti atbalsta Putinu. Viņi apsola izvērtēt šo sūdzību, bet galu galā nekas netiek darīts," sacīja tenisiste.

23 gadus vecā ukrainiete arī uzsvēra, ka sporta uzdevums tik tiešām ir vienot cilvēkus, bet viņa turpināšot cīnīties par krievu tenisistu izslēgšanu no starptautiskās aprites.

"Kā es jūtos, kad man jāspēlē pret krievietēm? Iedomājieties, ka jūsu valstī notiek iebrukums un jums jāspēlē vienā kortā ar uzbrūkošās valsts pārstāvi. Kā jūs justos, apzinoties, ka jūsu valstī ir tik daudz bojāgājušo? Ja man jāspēlē pret krievieti, gribētu līdzi ņemt pistoli," teica sportiste.

Jastremska šā gada sezonu noslēdza 106. vietā WTA rangā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu