Pēc piecu gadu izmeklēšanas atklāts britu pāra mīklainās nāves cēlonis Ēģiptes viesnīcā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sky News/ Twitter

Izmeklētāji paziņojuši nāves iemeslu britu pārim, kas 2018. gadā kādā Ēģiptes viesnīcā mīklainos apstākļos gāja bojā.

2018. gada vasarā ceļojuma laikā Ēģiptē tobrīd nenoskaidrotos apstākļos gāja bojā laulāts pāris no Lielbritānijas. Toreiz ziņoja, ka 69 gadus vecais Džons Kūpers esot nomiris no sirdslēkmes, savukārt viņa 63 gadus vecās sievas Sūzenas nāves cēlonis nav zināms, vēstīja BBC.

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Oleg_P/Shutterstock

Pāris nomira "Steigenberger Aqua Magic" viesnīcā Hurgadas kūrortā Sarkanās jūras krastā.

2018. gadā ceļojumu aģentūra "Thomas Cook" norādīja, ka esot saņēmusi "ziņojumus par paaugstinātu slimību risku viesu vidū". Tika pieņemts lēmums no viesnīcas evakuēt 301 klientu, ko aģentūra bija izmitinājusi viesnīcā, un piedāvāt tiem iespēju apmesties citur. Vairāki tūristi, kas bija apmetušies "Steigenberger Aqua Magic" viesnīcā, pastāstīja par tur pieredzētām veselības problēmām.

Mediji ziņo, ka vispirms nomiris Džons Kūpers, bet pēc dažām stundām mūžībā aizgājusi arī Sūzena.

Izmeklētāji paziņo par britu pāra nāves cēloni

Britu pāris nomira no saindēšanās ar oglekļa monoksīdu, jo viņu viesnīcas blakus numuriņā tika izsmidzināts pesticīds, kas bija paredzēts gultas blakšu iznīcināšanai, šonedēļ paziņoja izmeklētāji.

2018. gada 20. augustā ap pusdienlaiku blakus numuriņā tika izsmidzināts pesticīds "Lambda", lai novērstu gultas blakšu invāziju.

Pēc tam tas numuriņš tika aizzīmogots ar lenti ap durvīm.

Pāris naktī atgriezās savā numuriņā, bet nākamajā rītā viņus abus smagi slimus atrada viņu meita.

Izmeklētāji arī norādīja, ka Džona saslimšana un nāve notika strauji, bet viņa sieva saņēma "nepilnīgu" ārstēšanu, kad tik nogādāta viesnīcas ēkā esošajā klīnikā. Tikai pēc četrām stundām tika izsaukta ātrā palīdzība un viņa nonāca slimnīcā.

Izmeklēšanā arī tika paziņots, ka dažās valstīs "Lambda" dažkārt tiek atšķaidīta ar citu vielu – cilvēkam bīstamo dihlormetānu.

Tiesas ekspertīze ziņo, ka pāris nomira no saindēšanās ar oglekļa monoksīdu, ieelpojot pesticīda tvaikus, kas saturēja dihlormetānu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu