Žurnāliste: Kadirova laiks Čečenijā tuvojas beigām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Novaya Gazeta" žurnāliste Jeļena Miļašina.
"Novaya Gazeta" žurnāliste Jeļena Miļašina. Foto: AP/Scanpix

Čečenijas vadoņa Ramzana Kadirova valdīšanas laiks Čečenijā tuvojas beigām un, visticamāk, tuvākajā nākotnē viņu aizstās kāda Krievijas militārpersona. Tā uzskata neatkarīgā Krievijas izdevuma "Novaya Gazeta" žurnāliste Jeļena Miļašina, ziņo Lietuvas medijs "15min.lt".

Kā galveno iemeslu, kāpēc Kadirovs drīz varētu tikt aizstāts, Miļašina min viņa veselību. Viņa norādīja, ka diktators jau ilgi cīnās ar "nopietnu slimību".

Viņa norādīja, ka, iespējams, Čečenijā tiks mainīta arī valsts pārvaldes sistēma, ko pirms daudziem gadiem reģionā ieviesa Kremlis. "Tāpēc ir ļoti svarīgi novērot situāciju," teica žurnāliste.

Miļašina apmeklēja žurnālistu tiesību aizsardzības organizācijas "Reportieri bez robežām" galveno biroju Berlīnē. Viņa pastāstīja, ka aizgājušajā vasarā kopā ar savu advokātu Aleksandru Ņemovu Čečenijā tika nolaupīta un piekauta. 

Neilgi pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Miļašina uz laiku devās ārzemēs, bet vēlāk atgriezās Maskavā un sāka darboties par Čečenijas notikumu korespondenti. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu