VIDEO Vai bērnudārzos bērniem obligāti ir jāguļ pusdienlaiks?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dragana Gordic/Shutterstock

Latvijas Televīzijas raidījumam "4. studija" Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere skaidro, ka Ministru kabineta noteikumos par higiēnas prasībām pirmsskolas izglītības iestādēm ir teikts, ka pēc pusdienām bērniem nodrošināma atpūta ar atgulšanos. Šajā atpūtā bērni var gan aizmigt, gan sēžot lasīt, klausīties audiopasakas vai priekšā lasīšanu – mierīgi atpūšoties.

Grāvere skaidro: "Šeit nav vaina tiesiskajā regulējumā, jo atpūta pēc pusdienām noteikti ir laba, tāda atpūta ar atgulšanos gultā.

Šeit ir jābūt tādai attieksmes un prakses maiņai – ko darīt šiem bērniem, kuri nevar iemigt, vai viņi varētu klausīties austiņās kādu audiopasaku, vai audzinātāja varētu lasīt visiem priekšā kaut ko klusā balsī, lai tie, kuri grib gulēt, var iemigt, iemieg, savukārt citi klausās šo priekšlasījumu, vai bērns varētu mierīgi paskatīties kādu grāmatiņu, sēžot gultiņā, tā ir attieksmes un prakses maiņa – nevis paņemiet savu bērnu prom, jo viņš nevar aizmigt, vai guli ar acīm ciet un negrozies."

Plašāk skatieties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu