VIDEO Iespaidīga vulkāna izvirduma dēļ Japānā izveidojas jauna sala

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Pēc zemūdens vulkāna izvirduma aptuveni 1200 kilometrus uz dienvidiem no Tokijas Japāna ieguvusi vēl vienu salu, vēsta medijs "Euronews".

Eksperti norādīja, ka mazā sala radusies pēc vairākiem vulkāna izvirdumiem, kas reģistrēti oktobrī netālu no Ivoto salas.

Eksperti jau kopš pērnā gada pēta situāciju un vulkāniskās aktivitātēs. Tokijas Universitātes Zemestrīču pētniecības institūta asociētais profesors Fukaši Maeno ir apstiprinājis, ka sala radusies vulkāna izvirdumu rezultātā.

Pētnieks bija liecinieks, kā izveidojās šī sala. Tā izveidojusies tikai 10 dienu laikā. Izvirdumu laikā ik pēc dažām minūtēm pacēlās vairāk nekā 50 metrus augsti dūmu un pelnu slāņi.

Sociālajos tīklos arī publicēto video ar šo notikumu.

Šī gada sākumā ​Japāna pārskaitījusi valstij piederošās salas un atklājusi, ka tai pieder vēl 7000 salas. 

Tās teritorijā ir 14 125 salas, taču iepriekš tika uzskatīts, ka valstij pieder 6852 salas.

Šis skaitlis atspoguļo tehnoloģiju sasniegumus. Japāna paziņojusi: lai gan nav starptautiskas vienošanās par salu skaitīšanu, tā izmantoja tādu pašu lieluma kritēriju kā iepriekšējā apsekojumā pirms 35 gadiem.

Taču par vairākām salām arī ir strīdi. Japāna izvirza pretenzijas uz Krievijas dienvidu Kuriļu salām.

Strīdīgās salas šobrīd atrodas Krievijas Federācijas teritorijā kā Sahalīnas apgabala sastāvdaļa, taču tās par savu teritoriju uzskata arī Japāna, kas tās dēvē par Ziemeļu teritorijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu