Vilciens Rīga-Viļņa varētu sākt kursēt decembrī. Cik ilgs būs brauciens? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilciens. Ilustratīvs attēls.
Vilciens. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā Lietuvas valsts pasažieru vilcienu operators "LTG Link" paziņoja, ka šī gada ziemā plāno piedāvāt starptautisku dzelzceļa savienojumu ar Latviju. Pirmais vilciens no Viļņas uz Rīgu varētu sākt kursēt jau 27. decembrī, bet 12. novembrī Lietuvas Republikas transporta un komunikāciju ministrs Marius Skodis atklāja, cik garš varētu būt šis brauciens.

Pēc paziņojuma, ka pirmie vilcienu maršruti Viļņa-Rīga kursēs no decembra beigām, precizēts, ka pats brauciens ilgs 4 stundas un 15 minūtes.

Plānots, ka "Rail Baltica" šo pašu maršrutu veiks 1 stundā un 54 minūtēs.

Šie aprēķini uzstādījuši Lietuvas Republikas transporta un komunikāciju ministrijā mērķi, lai brauciens Viļņa-Klaipēda būtu īsāks par "Rail Baltica" ceļu starp galvaspilsētām. 

"Rail Baltica" savā mājaslapā norādījuši, ka nepilnu divu stundu garais brauciens Rīga-Viļņa izmaksās 38 eiro. Pagaidām vēl nav precizēts, cik izmaksās "LTG Link" piedāvātie braucieni.

Šobrīd uzņēmums "LTG Link" veic jaunā maršruta sagatavošanas darbus. Par Latvijas infrastruktūras izmantošanu jau ir noslēgts līgums ar Latvijas infrastruktūras pārvaldītāju – "Latvijas dzelzceļu".

Šis vilciena brauciens notiks caur Šauļiem un Jelgavu, līdz ar to šī maršruta vilcieni būs ērti pieejami gan galvaspilsētu iedzīvotājiem, gan pasažieriem, kas dodas uz vai no citām Lietuvas un Latvijas pilsētām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu