"Viss bija asinīs." Rīgā sievietes un bērnu acu priekšā nošauts viņas civilvīrs (9)

Apollo.lv
Foto: Jub-Job/"Shutterstock"

Rīgas iedzīvotāja Anžela vairākus gadus dzīvoja vardarbīgās attiecībās, kopā ar varmāku kļuvusi arī par vecākiem bērnam. Pirms gada kautiņš ar kaimiņu beidzies letāli – sievietes un bērnu acu priekšā civilvīrs ticis nogalināts, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Liktenīgajā naktī Anžela izsaukusi policiju, jo vīrietis atkal izturējies agresīvi – sita pa dzīvokļa durvīm un mēģināja ielauzties mājoklī. Likumsargi ilgi bija ceļā, tāpēc Anžela sauca palīgā kaimiņieni, taču viņas vietā ieradās cits kaimiņš. 

Civilvīrs uzbrucis kaimiņam un viņas acu priekšā kāvies, kautiņš turpinājies arī viņu dzīvoklī. Tas turpinājies līdz brīdim, kad Anžela agresīvo dzīvesbiedru atrāvusi no bērniem un atskanējuši vairāki šāvieni – aptuveni pieci. 

"Pagriežos atpakaļ un redzu, ka viss ir asinīs. Viņš turpat, manā un divu bērnu klātbūtnē nomira," atminas Anžela. 

Tajā brīdī ieradušies arī likumsargi, kas aizturējuši kaimiņu, kurš teicis, ka mēģinājis aizstāvēties un iešaut vīrietim kājā. Taču divi no pieciem šāvieniem tika mērķī – pārējie tika krūtīs un vēderā. 

Kopš civilvīra nāves pagājušā gada nogalē Anžela regulāri zvanījusi Valsts policijai, lai noskaidrotu krimināllietas attīstību, taču likumsargi neesot bijuši atsaucīgi un likuši gaidīt. 

Oktobrī Anžela uzrakstījusi iesniegumu un saņēmusi atbildi, ka kriminālprocess izbeigts. Tāpat norādīts, ka viņai kā lieciniecei nav tiesību sniegt pieteikumus, iesniegumus, lūgumus, vai sūdzības.

Ar lietu nesaistīts jurists Armands Logins norāda, ka Anželai kā bērnu likumiskai pārstāvei ir tiesības saņemt cietušās statusu, jo slepkavība notika bērnu priekšā. 

Policijā norāda, ka kaimiņa atbildība tika izvērtēta un viņš tika aizturēts, tika veikta izmeklēšana pilnā apmērā. Viņš esot ievērojis visas prasības, kas viņam kā ieroča turētājam bija jāievēro – viņš esot aizstāvējies. 

Kaimiņu "Bez Tabu" žurnālistiem neizdevās sastapt. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu