"Vienkārši iekšēji jutu, ka man jābeidz." Muktupāvels komentē aiziešanu no raidījuma "Kultūras rondo"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Līdzšinējam "Kultūras Rondo" vadītājam Zigfrīdam Muktupāvelam piektdiena, 3. novembris, bija noslēdzošā viņa darbā Radio.

Sarunā ar "Kas Jauns" Muktupāvels savu aiziešanu no raidījuma "Kultūras rondo" raksturo ar humora pieskaņu: "Es negribēju sagaidīt to brīdi, kad aiz muguras runās: "Kad tas vecais muļķis beidzot vāksies projām!?" (Smejas.) Tāpēc labāk aiziet tad, kad esmu tik ļoti saaudzis ar šo raidījumu, lai paliek normālas atmiņas.

Tas nav pēkšņs lēmums, to es tā lēni, lēni, sevi pētot un kontrolējot, pieņēmu. Kaut kad ir jāprotas aiziet... Es tik ilgus gadus esmu nostrādājis, tagad nāk jauna paaudze.

Esmu pārliecināts, ka jaunie ir tikpat labi kā mēs, jo redzu, kādi enerģijas pilni, gudri un zinoši cilvēki nāk mūsu kultūras redakcijā. Tas ir labi, ka raidījums iegūs jaunu elpu un svaigumu. Esmu pārliecināts, ka neaizvietojamu cilvēku nav." 

Protams, ka pieņemt šo lēmumu nav bijis emocionāli viegli, jo, kā atzīst Muktupāvels, gribējis sagaidīt Latvijas Radio simtgadi:

"Es vienkārši iekšēji jutu, ka man ir jābeidz.

Domāju, domāju, lēmumu pieņēmu un izdarīju. Dzīvošu tālāk!" 

Līdz gada beigām Muktupāvela darba grafiks piepildīts ar muzicēšanu. Tāpēc dziedātāja talanta cienītāji nu varēs viņu satikt klātienē koncertos. "Ir saplānoti aptuveni 20 koncerti. Mums ir divatā ar Jāni Lūsēnu koncerti, ar grupu "bet bet" ir vesela Ziemassvētku sērija. Mūzika ir un būs mana pamatnodarbošanās," viņš precizē.

"Kultūras rondo" ir Latvijas Radio 1 raidījums par kultūras procesiem Latvijā un pasaulē, kas sniedz arī izvērstas anotācijas par aktuāliem notikumiem mūzikā, mākslā, kino, teātrī, literatūrā, arhitektūrā, dizainā u.c.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 14. novembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu