Daugavpilī noliktavā konstatē pārtikas produktus ar viltotiem derīguma termiņiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādā noliktavā Daugavpilī, Spaļu ielā, konstatējis aptuveni 18 tonnas ar pārtikas produktiem, kuru derīguma termiņi bija beigušies vai mainīti, informēja PVD pārstāvji.

Dienestā norāda, ka produkti Latvijā ievesti no Lietuvas, kur tie vasaras sākumā starptautiskas operācijas ietvaros tika izņemti no tirdzniecības viltotu derīguma termiņu dēļ. Par to, ka daļa Lietuvā izņemto preču varētu būt nonākušas Latvijā, Eiropas Savienības pārtikas krāpšanas tīklā ziņoja Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests.

Pēc attiecīgā ziņojuma saņemšanas, PVD sāka izmeklēšanu, noskaidrojot preču transportētāju, maršrutu, kā arī noliktavu, uz kuru preces aizvestas.

PVD skaidro, ka Latvijā preces ieveda Lietuvas uzņēmums "MB Systemii", kas tās iegādājies no Lietuvas uzņēmuma, kuram šo preču izplatīšana Lietuvā tika apturēta.

Dienests preces ar mainītajiem derīguma termiņiem izņēmis no apgrozības, bet par konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmumam "MB Systemii" piemērots 1100 eiro sods un uzdots izņemtās preces iznīcināt.

Noliktavā bija pārtikas produkti ar izmainītiem vai labotiem derīguma termiņiem. Tostarp dažiem produktiem termiņi pagarināti par gadu. Derīguma termiņi mainīti šokolādei, konfektēm, čipsiem, eļļām, mērcēm, tējai, sausajām zupām un citiem pārtikas produktiem.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu