VIDEO Liepājā piemin pilsētas atbrīvošanu no Bermonta karaspēka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Brīvības cīņu laikā arī Liepājā risinājās Latvijas neatkarībai būtiski notikumi, kad 1919. gada 14. novembrī, tikai trīs dienas pēc Rīgas atbrīvošanas, notika Bermonta karaspēka uzbrukums Liepājai, vēsta LTV raidījums “Dienas ziņas”.

Par godu kaujām, kur Liepājas aizstāvji veiksmīgi stājās pretī Bermonta armijas pārspēkam, pirmo reizi Liepājā tiek rīkotas speciālas militārās orientēšanās sacensības jauniešiem.

Latvijas armija izšķirošo uzbrukumu bermontiešiem sāka 1919.gada 9.novembrī, un, lai gan cīņas bija grūtas, jau 11.novembrī Bermonta karaspēks tika padzīts no Rīgas. Tiek uzskatīts, ka tieši šajās dienās izšķīrās 1918.gada 18.novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis - lai gan Latvijas neatkarība bija pasludināta, valstī joprojām atradās vācu un krievu karaspēks. Tikai 1919.gadā, kad Latvijas Neatkarības kara laikā Bermonta karaspēks tika padzīts no Rīgas, kļuva skaidrs, ka valsts ir nostiprinājusi savu neatkarību.

Lāčplēša dienā kopš 1920.gada tika pasniegti Lāčplēša Kara ordeņi. Vēlāk tā kļuva par visu Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas dienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu