"VEF Rīga" basketbolisti LIBL spēlē pārspēj "Liepāju"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolisti
"VEF Rīga" basketbolisti Foto: Jānis Laganovskis

"VEF Rīga" otrdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

"VEF Rīga" viesos ar rezultātu 85:78 (26:21, 19:14, 19:21, 21;22) pārspēja "Liepāju", pārtraucot mājinieku trīs panākumu sēriju.

Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām liepājnieki samazināja deficītu līdz trīs punktiem, taču "VEF Rīga" atbildēja ar 5:0 izrāvienu un nosargāja pārsvaru atlikušajā mača daļā.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Dairis Bertāns, kamēr Arnaldo Toro Barea pievienoja 13 punktus un 21 atlēkušo bumbu, un vēl pa 13 punktiem guva Māris Gulbis un Brendans Edamss.

Starp mājiniekiem ar 30 punktiem izcēlās Kristaps Ķilps, kurš arī izprovocēja septiņas pretinieku piezīmes, bet 14 punktus guva Emīls Krūmiņš.

"VEF Rīga" ar sešām uzvarām un trim neveiksmēm turnīra tabulā atrodas sestajā vietā, bet "Liepāja" ar bilanci 5-4 ir astotā 16 komandu konkurencē.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu