FOTO ASV īrnieks pārstāj maksāt īri un mājas saimniekam liek pārvākties uz dzīvi busiņā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: HaberZen/"Facebook"

Amerikāņu mājokļa saimnieka Džeisona Rota dzīve kopš šī gada marta pārvērtusies par murgu pēc tam, kad viņš uz laiku nolēma izīrēt savu mājokli. Īrnieks, kas tajā dzīvo, uzkrājis parādu teju 50 000 ASV dolāru vērtībā un to nelikumīgi piedāvājis "Airbnb" brīvdienu mājokļu īres platformā. 

Rots, kurš ikdienā strādā par lidmašīnas mehāniķa mācekli, medijam "Insider" norāda, ka nolēma izīrēt savu 2016. gadā nopirkto māju Sietlā, lai varētu apmaksāt mācības pilotu akadēmijā. Iepriekš viņš izīrējis atsevišķas istabas, bet tagad nolēmis izīrēt visu mājokli.

"Man vajag manu māju. Lieliski, ka cilvēki un mediji zina par šo likstu, bet man tas diez cik nepalīdz. Man vajag tikt galā ar savu dzīvi, es nevaru turpināt dzīvot busiņā."

2023. gada martā mājā ievācās Karīms Hanters. Kā liecina tiesas dokumenti, abi vienojušies, ka Hanters Rotam katru mēnesi maksās 4300 ASV dolāru. Pats Rots pārcēlies uz kādu dzīvokli.

Hanters pirmajā mēnesī samaksājis tikai mazu daļu no norunātās summas un pēc tam vispār neko nemaksāja. Rots teica, ka abi mēģinājuši vienoties par plānu, kā turpmāk maksāt par māju, bet Hanters tāpat neko nemaksājis, turklāt sācis izīrēt atsevišķas mājas istabas. 

FOTO: Busiņš, kurā dzīvo Džeisons Rots. 

Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video/Leaked Clips Daily

"Viņš man ne tikai nemaksā, bet arī pelna no pagrabstāva, ko piedāvā īrei "Airbnb". Man, protams, ir jānosedz visi komunālie maksājumi," stāstīja Rots. 

Lieta nonākusi līdz tiesai. Rots norādīja, ka Hanters viņam ir parādā 47 248 ASV dolāru, ieskaitot 33 400 dolāru par īri. Kopsummā iekļauti arī nenosegtie komunālie maksājumi un kavējuma maksājumi. 

Komunālie, juridiskie un īpašuma nodokļa maksājumi uzkrājušies tik daudz, ka Rots vairs nav varējis atļauties īrēt dzīvokli un bijis spiests dzīvot busiņā. 

Hanters nepiekāpjas

"Insider" sazinājās arī ar Hanteru, kurš teica, ka Rots atteicies pieņemt nokavētos īres maksājumus. Saskaņā ar viņa teikto, Rots vēlējies viņu iesūdzēt tiesā, lai saņemtu "izlikšanas apdrošināšanu", un viņam pieprasījis samaksāt 40 000 ASV dolāru, lai lauztu nomas līgumu. 

ASV dažas apdrošināšanas polises saimniekiem piedāvā finansiālu kompensāciju, ja viņi tiek iesūdzēti tiesā par nelikumīgu izlikšanu. Rots norādījis, ka viņam šādas polises nav. 

Tiesas dokumentos uzrādīts, ka Hanters Rotam jūlijā sūtījis e-pastu, kurā teicis, ka vēlas samaksāt iekavēto īri.

Hanters nav vēlējies tiesāties, lai viņa privātajā vēsturē neparādītos ieraksts par izlikšanu. 

Tiesas dokumenti arī liecina, ka Rota advokāts ar Hanteru mēģinājis vienoties par maksājumu plānu, taču tas nav izdevies. "Insider" neizdevās atrast nekādus dokumentus, kas apliecinātu Hantera apgalvojumu, ka Rots pieprasījis no viņa 40 000 dolāru samaksu. Abu sarunās gan uzpeldējusi diskusija par nokavētās īres summas maksājumiem 12 000 dolāru vērtībā. 

Hanters arī teica, ka Rots iepriekš zinājis par viņa plāniem ņemt apakšīrniekus. 

Hantera nomas līguma kopija, kas iekļauta tiesas dokumentos, norāda, ka īpašuma apakšnoma, izmantojot "Airbnb" vai citas īstermiņa nomas vietnes, ir atļauta, ja vien īrnieks neapgalvo, ka ir īpašuma īpašnieka pārstāvis vai darbinieks.

Vietējais Sietlas medijs "Kiro 7" gan ziņo, ka Hantera sludinājums par Rota mājas nomu beigās tika izņemts. Pilsētas amatpersonas norādījušas, ka nomas licence bijusi nederīga, jo iegūta, izmantojot neprecīzu informāciju par tiesībām uz īpašumu. 

Hanters "Insider" teica, ka Rots konflikta laikā apdraudējis viņa dzīvību, melojis par to, ka pašlaik ir bezpajumtnieks, un bijis "tieši vai netieši iesaistīts īpašuma aplaupīšanā, radot zaudējumus vairāk nekā 55 000 ASV dolāru apmērā".

Rots šīs apsūdzības noraidījis.

Konflikts turpinās tiesā 

Vairākus mēnešus ilgā cīņa starp Hanteru un Rotu nu ir nonākusi tiesā. Rots stāsta, ka viņa draugi cenšas palīdzēt viņam nosegt visus juridiskos maksājumus ziedojumu platformā "GoFundMe". 

Rots norādīja, ka savā mājoklī nevarēs dzīvot vēl vairākus mēnešus pēc tiesneša noteiktā tiesas sēdes datuma nākamā gada martā. Tas noteikts pēc pašreizējā īres līguma termiņa beigām.

Pēc Rota vārdiem, viss, ko viņš pagaidām var darīt, ir "cīnīties un gaidīt", un pārtikt no nocenotiem produktiem veikalā "Kroger".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu