Kāpēc Šūmaheru ģimene pasaulei nestāsta par leģendārā pilota veselības stāvokli? (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Bijušā Pirmās formulas (F-1) pilota Mihaela Šūmahera jurists Fēlikss Damms sarunā ar "Legal Tribune Online" pastāstījis, kāpēc leģendārā autosportista ģimene viņa veselības stāvokli tur noslēpumā.

2013. gada nogalē Šūmahers cieta kalnu slēpošanas negadījumā, kura rezultātā viņš pusgadu pavadīja mākslīgajā komā, bet pēc tam tika atmodināts no tās un pārvietots uz savu namu Ženēvā.

Kopš traģiskā negadījuma par leģendārā pilota veselības stāvokli publiskajā telpā pieejams ļoti ierobežots informācijas apjoms. Ik pa laikam ļoti minimālu ieskatu septiņkārtējā čempiona ikdienas dzīvē sniedz viņa draugs un bijušais priekšnieks Žans Tods. Bet kopumā Šūmahera ģimene satikt bijušo pilotu ļauj tikai ļoti šauram cilvēku lokam, līdz ar to arī medijos reti parādās informācija par viņa veselības stāvokli.

Šūmahera ģimenes advokāts skaidrojis, kāpēc septiņkārtējā F-1 čempiona veselības stāvoklis tiek turēts tik ciešā noslēpumā.

"Protams, mums ir bijušas diskusijas par pareizāko rīcības plānu. Spriedām, vai galējais paziņojums par Mihaela veselības stāvokli būtu pareizākais risinājums. Bet ar to jau nebeigtos, jo visu laiku būtu nepieciešams nākt klajā ar jaunumiem. Tajā brīdī tu medijiem vairs nevari novilkt līniju," norādījis Damms.

Līdz ar to, kā norādīja jurists, ticis pieņemts lēmums par klusēšanu, tādējādi palielinot savas izredzes potenciālā tiesas prāvā.

"Mediji pēc trīs mēnešiem, gada vai vairākiem gadiem veidotu ziņas ar jautājumu: "Kā situācija izskatās tagad?" Un tajā brīdī, ja mēs gribētu uzsākt tiesvedības procesu [pret mediju], mums būtu jācīnās ar argumentu, ka paši labprātīgi esam atklājuši informāciju," sacījis jurists.

Šūmahers savas F-1 karjeras laikā izcīnīja 91 uzvaru, kas līdz pat 2020. gada sezonai bija visu laiku labākais rādītājs, līdz to pārspēja "Mercedes" pilots Luiss Hamiltons.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu