VIDEO Olainē likumsargi atsavina nelegālas cigaretes un izņem 58 675 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Policisti Olainē aizturējuši nelegālo tabakas izstrādājumu tirgotāju, atsavinot 180 800 nelegālo tabakas izstrādājumu vienību, kā arī izņēmuši 58 675 eiro, informēja Valsts policija.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Dienvidu iecirkņa darbinieku redzeslokā bija nonācis vīrietis, kurš nodarbojās ar nelegālas izcelsmes tabakas izstrādājumu tirgošanu Olainē.

Pagājušajā ceturtdienā policisti veica trīs kratīšanas - aizdomās turētā vīrieša dzīvesvietā, automašīnā un īrētā garāžā. Kratīšanu laikā garāžā tika konstatēts un atsavināts 180 800 vienību nelegālo tabakas izstrādājumu, to vidū ir cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī bez akcīzes markām. Savukārt vīrieša dzīvesvietā policisti izņēma 58 675 eiro skaidras naudas, kas, iespējams, iegūta nelikumīgā ceļā.

Par nelikumīgo akcīzes preču apriti aizturēts 1962.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par šādām darbībām, informē Valsts policija.

Policijai ir pamats uzskatīt, ka persona ilgstoši nodarbojusies ar nelikumīgo cigarešu tirgošanu un pārdevusi tās dažādos apjomos.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas - par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu