Kā Londonā atzīmēja karaļa Čārlza III 75. dzimšanas dienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

Karalis Čārlzs III 14. novembrī atzīmēja savu 75. dzimšanas dienu. Lūk, kādi pārsteigumi sagaidīja Čārlzu III. 

Rīta pusē Londonā apsveikumam atskanēja 21 lielgabalu zalve.

Foto: AFP/SCANPIX

Vestminsteras abatijā šajā dienā skandināja zvanus, godinot Lielbritānijas karali. 

Patiesībā Čārlza dzimšanas dienas svinības sākās jau pirmdien. Viņš baudīja īpašu dzimšanas dienas kūku tai par godu organizētā tējas pēcpusdienā. Pasākumā tika dziedāta arī apsveikuma dziesmiņa. Dzimšanas dienas ballīti organizēja labdarības organizācija "The Prince's Foundation". 

Foto: Reuters / Scanpix
Foto: AFP/SCANPIX

Monarhs un karaliene Kamilla (76) šajā dienā atklāja kādu jaunu projektu. Karaliskais pāris apmeklēja izplatīšanas centru Didkotā, lai sāktu "Coronation Food Project". Projekta mērķis ir mēģināt pārvarēt plaisu starp pārtikas izšķērdēšanu un vajadzību pēc pārtikas visās četrās Apvienotās Karalistes valstīs. Tā palīdzot cilvēkiem un planētai.

Foto: Reuters / Scanpix

Izbraukums notika, kad princis Viljams un Keita Midltone sociālajos tīklos dalījās ar Čārlza dzimšanas dienas apsveikumu. "Novēlam Viņa Majestātei karalim daudz laimes 75. dzimšanas dienā!" viņi parakstīja ziņu, kurā bija dažas ģimenes fotogrāfijas.

Savai jubilejai un jaunajam projektam par godu karalis tika arī uz žurnāla "Big Issue" vāka. Arī karalis nopirka vienu eksemplāru - šis ir rets gadījums, kad redzam karali ar naudu. 

Foto: Reuters / Scanpix
Foto: Reuters / Scanpix

Dzimšanas dienas apsveikums tika parādīts arī slavenajā Pikadilijas laukumā uz lielā ekrāna un slavenajā televīzijas tornī BT Tower.

Foto: AP/Scanpix

Dzimšanas dienas vakarpusē karalis Bakingemas pilī tikās ar medmāsām un vecmātēm. Karalis bija labā noskaņojumā, smējās un jokoja. Bakingemas pils uz šī vakara pieņemšanu bija uzaicinājusi 400 medmāsas un vecmātes no visas Lielbritānijas.

Foto: AFP/SCANPIX

Lai atzīmētu karaļa dzimšanas dienu, tika laists klajā ierobežotas tirāžas viskijs, kas maksā 750 mārciņas. "Royal Collection Trust" pārdod iesala viskiju, kas destilēts Skotijā un pēc tam nogatavināts šerija mucā 18 gadus. Viskijam ir vaniļas, apelsīna mizas un mandeļu aromāts. Viskijs tiek pārdots ar satīnu oderētās dāvanu kastēs ar autentiskuma sertifikātu.

Foto: Publicitātes foto

​Pašā vakarā karalis devās uz Klarensa namu, kur pavadīja vakaru kopā ar ģimeni. Velsas princis un princese tika redzēti no nama izbraucam vēlu vakarā - tikai ap pusnakti.

Kā vēsta tabloīdi, monarham lielākā dāvana šogad bija jaunākā dēla prinča Harija telefona zvans. Tā bija viņu pirmā saruna pa telefonu pēdējo sešu mēnešu laikā.​

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu