Porziņģis veltījis ļoti augstas uzslavas savam kolēģim Holidejam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Facebook.com/ "Boston Celtics"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bostonas "Celtics" aizsargs Džrū Holidejs ir ļoti daudzpusīgs, uzsvēra viņa komandas biedrs Kristaps Porziņģis.

Porziņģis iedzīvojies ceļgala sasitumā un pagaidām nav skaidrības pa viņa dalību trešdien gaidāmajā Austrumu konferences vadošo komandu "Celtics" un Filadelfijas "76ers" spēlē.

"Nekas nopietns, tikai nedaudz stingums. Esmu pozitīvi noskaņots," teica Porziņģis, par kura dalību mačā tiks lemts pirms pašas spēles.

Viens no lielākajiem izaicinājumiem mačos pret "76ers" ir centra spēlētāja Džoela Embīda segšana, atzina Porziņģis. "Domāju, ka ir pareizi, ja kāds piepalīdz un vēl vairāk apgrūtina viņa spēli. Iepriekšējā spēlē diezgan labu darbu paveicām," secināja latvietis.

Iepriekšējā mačā lielu darbu Embīda ierobežošanā veica aptuveni 17 centimetrus īsākais Holidejs, kurš Porziņģa skatījumā ir ļoti daudzpusīgs spēlētājs. "Viņš var nosegt labāko saspēles vadītāju līgā un labāko centra spēlētāju līgā. Viņš ir labākais aizsardzības spēlētājs, kuru var vēlēties savā komandā, ņemot vērā viņa viedumu, pieredzi un kvalitātes," uzsvēra Porziņģis.

Abas komandas arī iepriekšēja trešdienā spēkojās Filadelfijā, uzvaru ar rezultātu 106:103 izcīnot mājiniekiem. Sešas sekundes pirms pamatlaika beigām Porziņģis izpildīja tālmetienu, taču metiens bija par īsu un latvietim neizdevās panākt neizšķirtu.

"Gribam uzvarēt katru spēli un esam spējīgi to izdarīt. Arī ar savu ne labāko sniegumu bijām tuvu uzvarai - tas daudz ko pasaka par mums," secināja Porziņģis.

Latvijas basketbolists šajā sezonā paguvis sakrāt jau sešas tehniskās piezīmes, kas viņam ir neraksturīgi tik īsā nogrieznī, atzina Porziņģis. "Vainošu tajā savu aizrautību, kas ir saistīts ar spēlēšanu jaunajā komandā. Dažas no tām, manuprāt, ir nepelnītas, jo nedaru neko tādu, ko neesmu darījis visu savu karjeru. No dažām noteikti varēju izvairīties un centīšos tā darīt nākotnē," solīja Porziņģis.

"Celtics" un "76ers" ir Austrumu konferences līdervienības, katra ar astoņām uzvarām desmit mačos ieņemot pirmo un otro vietu.

Porziņģis šosezon laukumā devies visās desmit spēlēs un vidēji mačā izcēlies ar 19,7 punktiem, 6,2 izcīnītām atlēkušajām bumbām, 1,9 rezultatīvām piespēlēm un 1,3 bloķētiem metieniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu