Atbalsta 10 rīdzinieku iesniegtas apkaimju attīstības ieceres

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes ēka
Rīgas domes ēka Foto: Līga Gredzena/LETA

Rīgas līdzdalības budžeta konkursā atbalstītas 10 rīdzinieku iesniegtas apkaimju attīstības ieceres, kuras tuvāko divu gadu laikā īstenos Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde, informēja Rīgas dome.

Atbalstīto iniciatīvu vidū ar 2504 balsīm ir Dārzciema apkaimes biedrības projekts "Dārzciema rotaļu/sporta laukuma izveide Sesku ielā", ar 2424 balsīm atbalstīts biedrības "Zasulaukam un Šampēterim" projekts "Ar gaismu drošam Zasulaukam un Šampēterim", ar 2412 balsīm atbalstīts Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrības projekts "Sporta laukums Iļģuciemā", bet ar 2408 balsīm atbalstīts Rīgas Dārziņu iedzīvotāju biedrības projekts "Multifunkcionāla sporta un atpūtas laukuma labiekārtošana".

Grīziņkalna apkaimes biedrības projekts "Laiks tirgum Grīziņkalnā" un Māra Tērauda iesniegtais projekts "Bērnu rotaļu laukuma atjaunošana Pļavnieku parkā" atbalstīts ar 2399 balsīm.

Tāpat tiks īstenots Rūdolfa Ciemiņa iesniegtais projekts "Bolderājas pumptrase", par kuru nobalsoja 2379 iedzīvotāji, biedrības "Jaunciema attīstības biedrība" projekts "Bērnu rotaļlaukums "Pupuķa ligzda"", kas ieguva 2374 balsis,

Čiekurkalna attīstības biedrības projekts "Čiekurkalns - ģimenēm pieejamāks un atvērtāks!" ar 2348 balsīm un Vecāķu biedrības iesniegtais projekts "Vecāķu pludmales laukuma labiekārtošana", kas saņēma 2319 iedzīvotāju atbalstu.

Līdzdalības budžets ir iespēja iedzīvotājiem tieši lemt par to, kā tiek izmantota daļa no pilsētas budžeta, gan pašiem iesniedzot apkaimju attīstības ieceres, gan balsojot par tām, kuras pašvaldībai īstenot. Šogad līdzdalības budžeta finansējums bija 700 000 eiro, un katras ieceres īstenošanai maksimāli pieejami 70 000 eiro.

Balsošana par visām 30 līdzdalības budžeta konkursa iesniegtajām apkaimju attīstības iecerēm norisinājās vietnē balso.riga.lv un klātienē Apkaimju iedzīvotāju centra Klientu apkalpošanas punktos, kā arī Imantas un Iļguciema bibliotēkās, kur tika saņemtas 57 balsis.

Katrs iedzīvotājs varēja nobalsot tikai vienu reizi un atbalstīt vienu projektu. Balsot varēja ikviens, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu. Balsojumā kopumā piedalījās 33 371 iedzīvotāji.

Gan apkaimju biedrības, gan fiziskas personas savas idejas līdzdalības budžeta projektu ideju konkursam varēja iesniegt no 20.marta līdz 31.maijam.

Rīgas pašvaldība līdzdalības budžeta konkursu un iedzīvotāju balsojumu organizē jau piekto reizi. Kopš 2019.gada rīdzinieki konkursā iesnieguši kopā 175 projektu pieteikumus. Īstenošanai četros konkursa gados nodoti 36 projekti. No tiem 14 projekti ir īstenoti pilnībā, bet 22 projekti pašlaik ir dažādās īstenošanas fāzēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu