Medicīnas muzejs lūdz saziedot 5500 eiro, lai atjaunotu Putina miroņgalvas plakātu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv" ir sācis ziedojumu vākšanas kampaņu, lai atjaunotu pie muzeja ēkas sienas novietoto, pret Krievijas vēstniecību vērsto plakātu ar Krievijas diktatora Vladimira Putina miroņgalvu, informēja muzeja pārstāve Ilze Sirmā.

Lai atjaunotu rudens vēja brāzmās saplosīto pretkara plakātu, ir nepieciešami 5500 eiro. Muzejs aicina ziedot, lai rastu ilglaicīgāku risinājumu pretkara plakātam ar miroņgalvu.

Plakātu pretī Krievijas vēstniecībai uzstādīja uz steigā sarūpētām pagaidu sastatnēm pirmajās iebrukuma nedēļās 2022.gada marta sākumā.

Kārtējo reizi saplosīts rudens vēja brāzmās, plakāts prasa nopietnus atjaunošanas darbus, tajā skaitā, fasādes būvkonstrukcijā stiprinātas metāla sastatnes un vieglāka auduma apdruku.

"Putina miroņgalvai būt!"

Ziedot iespējams platformā ziedot.lv.

Mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais žurnāla "Ir" vāka noformējums, kuru 6,5x10 metru izmērā uzstādīja uz Medicīnas vēstures muzeja fasādes, sasniedza miljoniem sociālo tīklu lietotāju, aplēsis muzejs. Plakāts ir kļuvis par simbolu Latvijas atbalstam Ukrainas cīņai par brīvību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu