Rinkēvičs: NATO jānodrošina sistēmisks un ilgtermiņa atbalsts Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs
Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs Foto: OLIVIER MATTHYS/EPA

NATO jānodrošina sistēmisks un ilgtermiņa atbalsts Ukrainai, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš 16. novembrī darba vizītē Briselē, Beļģijā, tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris, tikšanās laikā tika apspriesta NATO Austrumu flanga stiprināšana un gatavošanās NATO Vašingtonas samitam, kas norisināsies 2024.gadā. Puses arī pārrunāja atbalstu Ukrainai un Ukrainas integrāciju NATO.

Valsts prezidents atzīmēja Madrides un Viļņas NATO samitos pieņemto lēmumu ieviešanas nozīmi, sevišķi attiecībā uz atturēšanu un aizsardzību.

Rinkēvičs norādīja, ka Krievija ir un turpinās būt visnopietnākais un tiešākais drauds NATO drošībai, tādēļ ir būtiski ieviest Madrides un Viļņas NATO samitos pieņemtos lēmumus un reģionālos aizsardzības plānus, stiprinot alianses atturēšanas spējas un nodrošinot NATO dalībvalstu teritoriju aizsardzību jau no pirmā centimetra.

"Latvija kā uzņemošā valsts dara visu, lai nodrošinātu iespējami labākos apstākļus sabiedrotajiem, kā arī pastāvīgi iegulda un stiprina savas aizsardzības spējas. Svarīgi, lai NATO sniegtu maksimālu atbalstu, sevišķi pretgaisa aizsardzības spēju stiprināšanā," norādīja Rinkēvičs.

Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību NATO nodrošināt sistēmisku un ilgtermiņa atbalstu Ukrainai un pauda atbalstu Ukrainas ciešākai integrācijai NATO. Rinkēvičs atzīmēja Zviedrijas pievienošanās NATO nozīmi, paužot cerību uz drīzu Zviedrijas pieteikuma dalībai NATO ratifikācijas procesa noslēgšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu