Putina miroņgalvas plakāta atjaunošanai nepilnas diennakts laikā saziedots vairāk par prasīto (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plakāts pie Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeja ēkas iepretī Krievijas vēstniecībai.
Plakāts pie Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeja ēkas iepretī Krievijas vēstniecībai. Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai atjaunotu plakātu, uz kura redzama Krievijas prezidenta Vladimira Putina stilizēta miroņgalva, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejam saziedoti 5769 eiro, liecina informācija labdarības organizācijas "Ziedot.lv" tīmekļvietnē.

Kampaņa tika sākta ceturtdien, 16.novembrī, lai savāktu līdzekļus plakāta atjaunošanai. Plakāts ir novietots pie muzeja ēkas sienas un vērsts pret Krievijas vēstniecību.

Lai atjaunotu rudens vēja brāzmās saplosīto pretkara plakātu, bija nepieciešami 5500 eiro. Muzejs aicināja ziedot, lai rastu ilglaicīgāku risinājumu pretkara plakātam ar miroņgalvu.

Šobrīd pie ziedošanas kampaņas pievienots komentārs:

"Paldies, Putina miroņgalvas plakātam uz Medicīnas vēstures muzeja fasādes būt! Ziedojumi plakāta atjaunošanai ir saziedoti, bet Ukrainu atbalstīt iespējams šeit: ziedot.lv/ukrainai"

Muzejā norādīja, ka plakātu pretī Krievijas vēstniecībai uzstādīja uz steigā sarūpētām pagaidu sastatnēm pirmajās iebrukuma nedēļās 2022.gada marta sākumā. Kārtējo reizi saplosīts rudens vēja brāzmās, plakāts prasa nopietnus atjaunošanas darbus, tostarp fasādes būvkonstrukcijā stiprinātas metāla sastatnes un vieglāka auduma apdruku.

Mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais žurnāla "Ir" vāka noformējums, kuru 6,5x10 metru izmērā uzstādīja uz Medicīnas vēstures muzeja fasādes, sasniedza miljoniem sociālo tīklu lietotāju, aplēsis muzejs. Plakāts ir kļuvis par simbolu Latvijas atbalstam Ukrainas cīņai par brīvību.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu