F-1 Lasvegasas murgs turpinās - "Ferrari" pilots Sainss ne savas vainas dēļ tiks sodīts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karloss Sainss
Karloss Sainss Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" pilota Karlosa Sainsa Lasvegasas "Grand Prix" ir izbojāts jau piektdienā, bet ne viņa paša vainas dēļ.

Jau ziņots, ka pirmā brīvo treniņbraucienu sesija tika pārtraukta, jo Sainss uzbrauca uz trases notekcaurules, noraujot tās vāku.

Incidenta rezultātā tika bojāta ne tikai pati trase, bet arī Sainsa pilotētais spēkrats. "Ferrari" boss Freds Vasērs norādīja, ka Sainss nevarēs piedalīties arī otrajā treniņu sesijā, kuras starts tika pārcelts ievilkušos trases remontdarbu dēļ. Sainsa formulai esot jāmaina šasija un incidenta rezultātā jāmaina baterija un jaudas agregāts.

"Ferrari" Sainsa spēkratam būs jāmontē jauni dzinēja komponenti, kas nozīmē, ka viņi pārsniegs FIA noteikto sezonas limitu. Tas savukārt nozīmē, ka Sainsu sagaida ievērojams starta vietu sods gaidāmajā Lasvegasas GP. Šobrīd vēl nav zināms, cik liels šis sods būs, bet, ja bojāta ir baterija un jaudas agregāts, tad minimālais sods ir 10 starta vietas, jo Sainss būs pārsniedzis uz sezonu atvēlētos dzinēja komponentu limitus.

Šis incidents nav Sainsa vai "Ferrari" vaina, tāpēc tiesneši norādīja, ka starta vietu sakarā pieļautu izņēmumu, ja "viņi būtu autorizēti to darīt", tomēr F-1 noteikumi šādas atkāpes nepieļauj.

Līdz ar to Sainsa sacīkstes, visticamāk, ir sabojātas jau piektdienā, un ne viņa paša vainas dēļ.

Lasvegasas GP svētdien sāksies plkst. 8 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu