Anglijas dabas rezervātā iedzīvotāja atklāj dinozaura pēdas nospiedumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: National Trust Brownsea Island/Facebook

Reindžere Braunsijas salā, Anglijā, atradis pēdu nospiedumu, kuru, domājams, pirms aptuveni 140 miljoniem gadu iemina dinozaurs, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiek uzskatīts, ka tā bijusi trīspirkstu iguanodona pēdas nospiedums. Reindžere Sofija Džailsa to atklāja, skrienot Braunsijas pils teritorijā.

Aizsargājamo teritoriju pārvaldes institūcija "National Trust" paziņoja, ka vēlas turpināt izpēti par atrasto pēdu nospiedumu.

Šī gada septembrī arī Teksasas Dinozauru ielejas štata parkā novēroti jauni atklājumi - aptuveni 70 jauni dinozauru pēdu nospiedumi.

Pēdu nospiedumi ir aptuveni 110 miljonus gadu seni un līdz šim atradās zem ūdens un dubļu slāņa upes gultnē. Eksperti domā, ka atrastos nospiedumus tur atstājuši divu sugu dinozauri – divkājainais plēsoņa akrokantozaurs un masīvais zauroposeidons.

Akrokantozauri bija vieni no Ziemeļamerikas lielākajiem plēsējiem vidējā krīta perioda laikā (pirms aptuveni no 125 līdz 100 miljoniem gadu), sasniedzot pat 12 metru garumu. Tikmēr ar garu un masīvu kaklu apveltītie zauroposeidoni varēja sasnigt pat 30 metru garumu, vēstīts izdevumā "Live Science".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu