Kurucs ar 12 punktiem palīdz Mursijas UCAM pārspēt "Barcelona" komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien guva 12 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē un palīdzēja Mursijas UCAM komandai uzvarēt paša savulaik pārstāvēto "Barcelona".

Mursijas vienība savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 80:72 (23:20, 12:18, 23:24, 22:10).

Pusi no iespētā jeb sešus punktus Kurucs guva spēles pēdējās divarpus minūtēs, kad svarīgās epizodēs savāca arī pāris atlēkušās bumbas aizsardzībā.

Latviešu basketbolists spēlēja 23 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no trīs tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+7) un nopelnīja 17 efektivitātes koeficienta punktus.

UCAM komandā 19 punktus guva Dilans Eniss un ar 15 punktiem piebalsoja Simons Birganders. Barseloniešiem 15 punktus guva Villijs Ernangomess.

Tikmēr Mārcis Šteinbergs svētdien guva deviņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Manrezas "Baxi" savā laukumā ar rezultātu 76:56 (17:13, 20:12, 13:14, 26:17) pārspēja Santjago de Kompostelas "Obradoiro".

Šteinbergs, spēlējot 19 minūtes un trīs sekundes, grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu metieniem un savu vienīgo tālmetienu, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, pārtvēra trīs bumbas, vienreiz pārkāpa noteikumus, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+4) un 14 efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem pa 14 punktiem guva Branku Badio un Devins Robinsons, kuriem bija attiecīgi astoņas rezultatīvas piespēles un 12 atlēkušās bumbas. Pretiniekiem deviņus punktus guva Džordans Hovards.

Jau ziņots, ka Anžejs Pasečņiks sestdien guva astoņus punktus, bet "Palencia" viesos ar 71:92 piekāpās Tenerifes "Lenovo".

UCAM ar septiņām uzvarām desmit spēlēs ir trešā, "Baxi" ar sešiem panākumiem ieņem sesto vietu, bet "Palencia" ar bilanci 1-9 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu