Putina kritiķis un terorists Girkins paziņojis par nodomu kandidēt Krievijas prezidenta vēlēšanās

Apollo.lv
Foto: AFP/SCANPIX

Prokremliskais blogeris un bijušais Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) darbinieks Igors Strelkovs (Girkins) teicis, ka vēlas izaicināt Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu nākamā gada martā gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās, ziņo raidsabiedrība BBC. 

Girkins paziņojumā saviem atbalstītājiem vietnē "Telegram" norādījis, ka vēlas "izjaukt safabricētās vēlēšanas," kurās uzvarētājs jau esot zināms. "Es ļoti labi saprotu, ka piedalīties vēlēšanās Krievijā tagad ir kā spēlēt kārtis ar krāpniekiem," teicis Girkins.

Viņš cer, ka viņa mēģinājums "apvienot patriotu spēkus" izjauks Kremļa plānus rīkot vēlēšanas, kurās "uzvarētājs jau esot zināms". Girkins saviem atbalstītājiem uzdevis izveidot viņa kampaņas galveno mītni un sākt parakstu par viņa kandidatūru vākšanu. 

Girkina atbalstītāji ziņu aģentūrai "Reuters" norādījuši, ka izmeklēšana viņam piemērotajās apsūdzībās terorismā pagarināta līdz 18. decembrim, tāpēc teorētiski viņš var piedalīties vēlēšanās, jo vēl nav notiesāts.

Girkins iepriekš ir kritizējis Putinu un Krievijas militāro vadību par tās neveiksmēm karā Ukrainā. Jūlijā viņš ticis arestēts pēc tam, kad viņam tika piemērotas apsūdzības ekstrēmismā.

52 gadus vecais Girkins vadīja Krievijas atbalstīto separātistu pulku Ukrainas austrumos neilgi pēc Krimas aneksijas 2014. gadā. Viņš bija viens no trim cilvēkiem, ko Nīderlandes tiesa notiesāja par aviokompānijas "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīnas notriekšanu 2014. gadā. Katastrofā bojā gāja visi 298 cilvēki, kas tajā atradās. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu