VIDEO Atklāts, ka Putina īpašumā ir vēl divas superjahtas

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Kremļa opozicionāra Mihaila Hodorkovska dibinātā centra "Dosjē" izmeklētāji atklājuši vēl divas superjahtas, kuras izmantojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins un viņam pietuvināti cilvēki, vēsta medijs "Ukrainska Pravda".

Putins izmantojis 71 metru garu jahtu "Victoria" un 39 metrus garu kuģi "Orion". "Victoria" tika uzbūvēta Krievijas militārās rūpnīcas "Sevmash" kuģu būvētavās.

Šobrīd jahta atrodas Turcijas kuģu būvētavā, lai jahtai veiktu remontdarbus. "Victoria" atstāja Soču ostu 21. oktobrī un divas dienas vēlāk piestāja kuģu būvētavā.

"Dosjē" norāda, ka Vladimirs Putins nekad nav nofotografēts uz kuģa "Victoria", tāpēc nav tiešu pierādījumu, ka jahta pieder viņam. Tomēr, tāpat kā citām Krievijas prezidenta jahtām, ir pietiekami daudz netiešu pierādījum - īpaši izvēlēta apkalpe, kuģa maršruts, īpašniekam neparasta būvniecības vēsture un citi aspekti.

25. oktobrī jahtai tika izslēgts raidītājs, kas nozīmē, ka dienesti nevar jahtu izsekot. Izmeklētājiem izdevās jahtu identificēt, izmantojot dronu.

Kara noziedznieka Vladimira Putina superjahta pērnā gada septembra beigās manīta pie Igaunijas krastiem, un to pavadīja Krievijas krasta apsardzes kuģis. Jahtai arī nesen ir mainīts nosaukums.

Putina otrā lielākā superjahta pie Igaunijas krastiem manīta 2022. gada 25. septembrī. Tās vērtība ir 119 miljoni ASV dolāru un garums - gandrīz 82 metri. Tās oficiālais nosaukums bija "Graceful", taču tagad tā ir pārdēvēta par "Kosatku" jeb zobenvali.

Jahta Baltijas jūrā pārvietojās uz Sāmsalu Igaunijā. Attēlos redzams, ka to pavada bruņots Krievijas krasta apsardzes kuģis. Iespējams, jahta bija ceļā uz Sanktpēterburgu. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu