Piecus gadus pēc Valtera Frīdenberga nāves nu izkaisīti viņa pīšļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Makare/LETA

2018. gada 17. oktobrī mūziķis un raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs devās mūžībā pēc ilgas cīņas ar vēzi. Tikai šā gada oktobra izskaņā Valtera līgava Kristīne Paegle devusies uz Portugāli, lai izpildītu dziedātāja pēdējo vēlēšanos.

Oktobra izskaņā, kad tiek gan atzīmēta Valtera dzimšanas diena, gan pieminēta diena, kad mūziķis aizgāja mūžībā, Kristīne devusies uz Portugāli, lai izpildītu viņa pēdējo vēlēšanos - izkaisītu Valtera pelnus okeānā.

"Pirms pieciem gadiem (arī pirms viena) es neticēju, ka pienāks tāda diena, kad būšu atkal drosmīga, kad sajutīšu īsto brīdi – "esmu gatava"," ar šādām pārdomām pēc atgriešanās no Portugāles dalās Kristīne Paegle.

Sarunā ar "Kas Jauns" teic, ka gandarīta, ka izdevies nosargāt mīļotā pelnus un izpildīt viņa pēdējo vēlēšanos.

Kristīne teic, ka Valtera radinieki, kas pēkšņi uzradušies pēc dziedātāja aiziešanas viņsaulē, vēlējušies daļu pelnu apbedīt dzimtas kapos. "Viņi arī ir izveidojuši piemiņas vietu – latvisku krustu, kas ir iekārtots blakus Valtera vecmāmiņai.

Viņi izdarīja, kā gribēja, bet tur ir tikai piemiņas vieta. Tas jau ir ļoti jauki, ja kādam tas palīdz, un šāda piemiņas vieta ir nepieciešama, bet man bija svarīgi, ka tiek pilnībā izpildīts tas, ko Valča vēlējās.

Viņš negribēja, lai viņu aprok un veido fizisku vietu. Un man bija svarīgs un svēts dotais solījums, jo Valters jau paliek mūsu sirdīs. Mums visādi gāja. Nebija jau tikai pārmetumi par mantiskām lietām, tiesas ceļā viņi vēlējās man atņemt urnu ar pelniem, kas tiešām bija vienīgā lieta, kura bija mana, un vēl bija mans dotais solījums. Tāpēc vajadzēja paiet laikam, lai to izcīnītu ar tiesām, aizstāvjiem un arī finansiālu ieguldījumu. Un tikai tad es varēju apzināties, ka neviens man to nav atņēmis vai izrāvis no rokām.

Bija jau pavisam traki, jo nāca arī mājās un gribēja ņemt nost. Kad tas viss bija nomierinājies, tad arī sajutu, ka esmu gatava, un devos uz Portugāli. Tam nebiju gatava ne pagājušajā gadā, ne aizpagājušajā. Sērām ir savs ilgums," tā par savu ceļu, kas savā veidā esot kā mīlestības svētceļojums, atvadoties un izkaisot okeānā pelnus, stāsta Valtera līgava.

Jau vēstīts, ka pēc Valtera nāves viņa tuvinieki vairāku gadu garumā plēsās par mūziķa mantu. Galvenais strīdu avots bija privātmāja Pārdaugavā, kurā Valters dzīvoja kopā ar vecvecākiem. Nu Kristīne apgalvo, ka visas peripetijas esot aiz muguras.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 21. novembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu