VIDEO "Naktī vienmēr pamostos." Zolitūdes traģēdijā bojāgājušā ugunsdzēsēja Edgara vecmāmiņa piemin savu mazdēlu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki noliek ziedus un iededz svecītes Zolitūdes traģēdijas vietā.
Cilvēki noliek ziedus un iededz svecītes Zolitūdes traģēdijas vietā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 21. novembrī, aprit jau desmit gadi kopš traģēdijas, kad 2013. gadā, Zolitūdē sagrūstot lielveikalam "Maxima", bojā gāja 54 cilvēki. Starp bojāgājušajiem un cietušajiem bija arī vairāki glābēji, tostarp ugunsdzēsējs Edgars Reinfelds. Par viņu "TV3 Ziņu" žurnālistiem pastāstīja viņa vecmamma Austrīte. 

Edgaram Reinfeldam bija 25 gadi. Dienā, kad iebruka “Maximas” jumts, viņš bija dienestā. Jau pusaudža vecumā Edgars nolēma, ka vēlas kļūt par ugunsdzēsēju, un neatlaidīgi tiecās uz šo mērķi. 

"Tie, kas man naktī paziņoja, saka: tu vari atminēties to dienu? Es, saku, ka neesmu to aizmirsusi. Katru dienu atminos, es naktī pēc trijiem vienmēr pamostos. Visus desmit gadus. Desmit gadus, kā ir pulksten trīs, es augšā. Nelīdz nekas. Jāaiziet uz virtuvi, jāiedzer kafija, jānomierinās, un tad atkal gulēt," saka Austrīte.

Austrītei Edgars bija kā dēls. 

Lai gan pagājuši jau 10 gadi, sieviete cer, ka reiz piedzīvos gan taisnīgu tiesu, gan arī redzēs parku, kas izveidots kā piemiņas vieta visiem bojāgājušajiem.

Edgara istabā vecmāmiņa ir ierīkojusi atmiņu stūrīti, pie kura pavada lielāko daļu dienas. "Es te katru dienu skatos, mīļākais stūrītis tas man ir."

VIDEO: "TV3 Ziņu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu