Daneviča vērsusies pie Valsts prezidenta, lai turpinātu risināt bāriņtiesas problēmjautājumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: darta_danevica/Instagram

Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča soctīklos ievietojusi ierakstu, kurā atklāj, ka apņēmusies neapstāties pie problēmjautājumiem, kas saistīti ar bāriņtiesu. Daneviča apmeklējusi Valsts prezidenta kanceleju, lai pievērstu arī Valsts prezidenta uzmanību.

"Instagram" Dārta ievietojusi atklātu ziņu: "Šodien apmeklēju Valsts prezidentu. Beidzamā pusotra gada laikā esmu izsmēlusi visas likumā noteiktās iespējas vērsties par Rīgas bāriņtiesas darbā konstatētajiem ētikas, kompetences un tiesību normu pārkāpumiem. Sākot no pašas bāriņtiesas pieaicināto speciālistu nosacījumu ignorēšanas atzinumu sniegšanā tiesai, darbinieku klajiem ētikas pārkāpumiem, neievērojot neitralitāti, centieniem regulāri ietekmēt tiesu ar subjektīviem vērtējumiem un apvainojumiem, līdz pat klajiem tiesību normu pārkāpumiem administratīvu aktu pieņemšanā un pamatošanā.

Ar līdzīgām problēmām saskaras neskaitāmas mātes mūsu valstī, daudzas no kurām nav spējīgas ilgstoši izturēt šīs pretlikumības, nespēju tās pārsūdzēt vai pārsūdzības procesu ilgumu un dārdzību.

Likumā noteiktā pašvaldību iejaukšanās funkcija daudzās pašvaldībās de facto vienkārši nedarbojas. Vēl arvien gaidu arī Rīgas domes atbildi un/vai reakciju, kā to paredz Bāriņtiesu likums. Tikmēr ir laiks pievērst šai problēmai Edgara Rinkēviča uzmanību - jo bērnu tiesību aizsardzība galu galā ir visas valsts prioritāte, kas nepelnīti atstāta bez nepieciešamās uzmanības un pārraudzības. Turpinājums sekos."

Daneviča par savu pieredzi ar bāriņtiesu pastāstīja arī TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālam "Klik". 

"Esmu vairākkārt vērsusies Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā, Labklājības ministrijā, Rīgas domē un visas reizes esmu saņēmusi atbildi, ka nevienai no šīm iestādēm nav tiesību nekādā veidā jaukties bāriņtiesas darbā, sakot, ka viņi ir tikai novērotāja pozīcijā.

Bāriņtiesa ir tāda kā karaliste, kura patiesībā ir neaizskarama."

Danevičai un bijušajam Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam ir kopīgs dēls. Abu starpā nesen izcēlās strīds par dēla pirmsskolas izglītības iestādi. Dārta izvēlējusies, viņasprāt, labāko pirmsskolas izglītības iestādi, kurā dēlam tiktu dota iespēja agrīnā vecumā apgūt svešvalodu, taču bērna tēvs ir citās domās. Viņš Rīgas bāriņtiesā sūdzējies, ka nepiekrīt Dārtas izvēlētajai pirmsskolas izglītības iestādei, un lūdz bāriņtiesu strīdu izšķirt. Bāriņtiesas lēmums aizskar viņas kā aizbildnes tiesības, sarunā ar TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālu "Klik" stāsta Dārta.

Atklāti par to, kas notiek Dārtas dzīvē, lasiet atklātā intervijā TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālā "Klik".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu