Kāda ir dzīve bez matiem? Ieva atklāti par sadzīvošanu ar alopēciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ Ieva Berzina

Fitnesa trenere Ieva Bērziņa raidījumā "Zilonis studijā" atklāti pastāstīja par matu zaudēšanu autoimūnās slimības alopēcijas dēļ.

Pagājis vien pusotrs mēnesis, kopš Ieva zina savu diagnozi, tādēļ vēl mācās ar to sadzīvot. "Es vēl mācos pamosties no rīta, paskatīties spogulī un sev pateikt - oho, tu taču esi skaista! Ar visu to, ka tev nav matu."

Iepriekš sievietei bijuši gari melni mati, kas viņai ļoti patika.

"Godīgi sakot, es nezinu, vai spēšu ar to sadzīvot. Ir smagi, ir jāraud. Gribas teikt: kā man dzīvot, kā man strādāt, iepazīties ar cilvēkiem un vai es vispār tāda kādam būšu vajadzīga," tā Ieva.

Sieviete sapratusi problēmas nopietnību, kad izlietnē un klēpī ieraudzīja lērumu izkritušu matu. "Es sapratu, ka tas vairs nav tā, ka pāries, un man ir jāskrien pie ārsta. Un, kad man kolēģe parādīja, ka man pakausī nav lielākās daļas matu, es jau nākamajā dienā biju pie ārsta."

Šobrīd fitnesa trenere lielākoties ikdienā nēsā parūku, bet treniņus aizvada ar cepuri galvā. Tomēr viņa atzīst, ka lēnām tuvojas brīdim, kad arī trenažieru zālē spēšot ierasties bez cepures. 

Alopēcija ir autoimūna slimība, kas izraisa matu izkrišanu. Tā parasti sākas ar pāris bezmatu plankumiem uz skalpa. Kā arī pastāv iespēja zaudēt matus jebkurā vietā uz ķermeņa. Dažiem cilvēkiem izkrīt uzacis vai skropstas. Autoimūnas slimības dēļ organisma imūnsistēma kļūdaini uzbrūk kādai sava ķermeņa daļai – orgāniem vai šūnām. Alopēcijas gadījumā imūnsistēma uzbrūk matu folikuliem.

Stāstu par matu izkrišanu foto un video formātā Ieva publiskojusi arī savā "Instagram" kontā:

Vairāk skaties raidījumā!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu