Patlaban dienaskārtībā nav jautājums par robežas ar Krieviju un Baltkrieviju pilnīgu slēgšanu, pauž Kozlovskis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas Foto: Ivars Soikāns/LETA

Latvijas iekšlietu resors uzrauga nelegālās imigrācijas plūsmu, bet patlaban dienaskārtībā nav jautājums par robežas pilnīgu slēgšanu ar Krieviju un Baltkrieviju, atzina Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Patlaban nelegālas imigrācijas plūsma uz Latvijas-Baltkrievijas robežas ir nedaudz kritusies, turklāt nav izslēgts, ka imigranti, kuri cenšas iekļūt Somijā no Krievijas, ir tie paši, kuri iepriekš mēģinājuši iekļūt Latvijā, piebilda Kozlovskis.

Latvijas varasiestādes sazinās ar Somijas partneriem, lai sekotu līdzi esošajai situācijai, norādīja ministrs.

Jau ziņots, ka nelegālo imigrantu skaita pieauguma dēļ Somija jau ir slēgusi piecus no deviņiem robežšķērsošanas punktiem ar Krieviju.

Tikmēr Somijas tieslietu kanclera vietnieks Miko Pūmalainens ir noraidījis Iekšlietu ministrijas sagatavotu likuma projektu par pilnīgu robežas slēgšanu ar Krieviju, otrdien ziņoja Somijas sabiedriskais telekanāls "Yle".

Krievija uz robežas ar Somiju izmanto hibrīdkara taktiku, atkārtojot migrācijas krīzes izraisīšanas scenāriju, kāds tika pielietots uz Baltkrievijas-Polijas robežas, un cenšoties destabilizēt NATO, uzskata ASV Karas pētījumu institūta (ISW) analītiķi.

2021.gada vasarā uz Eiropas Savienības ārējās robežas ar Baltkrieviju sākās plašs nelegālo imigrantu pieplūdums. Ar Baltkrievijas varasiestāžu atbalstu nelegālie imigranti joprojām cenšas šķērsot Eiropas Savienības robežu. Latvija, Lietuva un Polija to raksturo kā Aleksandra Lukašenko režīma īstenotu hibrīduzbrukumu.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība septembra vidū nolēma apturēt Silenes robežšķērsošanas vietas darbību.

No 16.oktobra stājas spēkā Latvijas valdības lēmums apturēt Latvijas un Krievijas robežas Pededzes un Vientuļu robežšķērsošanas vietu darbību.

Latvija šādu lēmumu pieņēma saistībā ar Krievijas pieņemto lēmumu no šī gada 16.oktobra Ukrainas pasu turētājiem ļaut ieceļot Krievijā no trešajām valstīm tikai divās robežšķērsošanas vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu