Lelde Dreimane Holivudas spīdeklim Džonam Malkovičam pasniegusi īpašu dāvanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čukrste/LETA, leldedreimane/Instagram, Apollo.lv kolāža

Aktrise Lelde Dreimane raidījumā "Slavenības. Bez filtra" padalījās, kādu dāvanu pasniegusi režisoram, Holivudas spīdeklim Džonam Malkovičam.

Kā zināms, Dreimane piedalās Malkoviča režisētajā "Leopoldštatē" Dailes teātrī.

"Kad tuvojās pirmizrāde, es zināju, ka gribu viņam [Malkovičam] kaut ko uzdāvināt. Es aizskatuvē biju pamanījusi, ka uz galda stāv virtuļi," atklāj Dreimane.

Viņas pirmā ideja bija uzdāvināt tos bērniem, kuri piedalās izrādē, bet tad radās doma pasniegt tos arī pašam Malkovičam. "Es zināju, ka gribu uzdāvināt kaut ko, kur ir mans mīļākais viņa citāts: "Ikviens, kas kaut ko dara, kaut ko ienes." (Anybody doing something, brings something to it - ang.). (..) Uz katra virtuļa pa vārdiņam!" atklāj Lelde.

Viņa dāvanu pasniegusi pirmizrādes starpbrīdī. "Viņš priecīgs, es priecīga - nu šitā!" tā aktrise.

Kā zināms, "Leopoldštate" ir kādas ebreju ģimenes sāga, kas savijas notikumos un pārdzīvotajā un stāsta par dzimtas izdzīvošanu cauri 20. gadsimta lielākajām cilvēces katastrofām un neprātam.

Autors drosmīgi aplūko, ko nozīmē būt citādam – svešiniekam starp svešiniekiem ne tikai paša, bet arī citu acīs. Izrāde uzdod jautājumus par vēsturi un cilvēcīgo – kā saglabāt savas saknes, kā nosargāt savu pašapziņu, kā izdzīvot mazai tautai laikā, kad pasaule ir sajukusi prātā.

Vairāk skaties 1188.lv!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu