Pasaulslavenais latviešu vijolnieks Roberts Balanas atklāti par to, kā visvairāk pietrūkst no Latvijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Pasaulē pazīstamais vijolnieks Roberts Balanas, kurš Londonā dzīvo jau vairāk nekā desmit gadu, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", atklāj to, kas viņam visvairāk pietrūkst, esot prom no mājām, un kādi ir latvieši, spītējot dzirdētiem stereotipiem.

Taujāts par to, kas pietrūkst visvairāk, esot prom no mājām, raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Balanas stāsta: "To grūti tā pat pateikt. Man šķiet, ka tas plašums un cilvēku atvērtība." 

Viņš piebilst: "Ļoti godīgi cilvēki. Cilvēki tiešām saka, ko domā, un tāpēc viņi ir atvērti, man šķiet."

Balanas, kurš dzīvo Londonā, studējis arī prestižajā Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, teic, ka Latvijas cilvēkiem var vairāk uzticēties: "Es jūtos tiešām kā mājās starp savējiem un, protams, pietrūkst arī dabas – aizbraukt uz laukiem, sēņot, ķert zivis, kas man ļoti nepadodas, parasti viņas atbaidu, bet es mēģinu, cenšos." Savukārt no ēdieniem mūziķim patīkot viss vienkāršais – kartupeļi ar gaļu vai zivi un salātiņiem blakus.

"Iesaistīt orķestri savās aranžijās ir kaut kas, ko es vienmēr esmu vēlējies izdarīt," par to, ko vēl vēlas paveikt, saka Balanas. "Ar Lietuvas pūtēju orķestri man tas arī ir izdevies. Mums ir veidotas vairākas aranžijas gan speciāli šim koncertam nākammēnes, gan arī eksistējoši skaņdarbi paņemti. Tiešām iepazīt vairāk to orķestra skaņu un kā to apvienot gan ar elektrisko vijoli, gan akustisko vijoli, kā ievilkt visus tos 40 pārējos spēlētājus tajā eksperimentā. Tas ir ļoti aizraujoši."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu