Ziema par sevi atgādinājusi – ceturtdien Latvijā reģistrēti 209 ceļu satiksmes negadījumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegs Rīgā
Sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 209 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 12 personas un viena gājusi bojā, ziņo Valsts policija.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 209 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem 11 bijuši arī cietušie. Dažādas traumas avāriju rezultātā guvuši kopumā 12 cilvēki, tostarp četri gājēji.

Vakar plkst. 16.45 Madonas novadā, Praulienas pagastā, pa vietējās nozīmes ceļu Trākši-Dobsalas trešajā kilometrā, vīrietis, vadot traktoru, nobrauca no ceļa braucamās daļas, iebrauca grāvī un apgāzās. Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja traktora vadītājs. Policijā sākts kriminālprocess.

Par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem vakar noformēti 346 administratīvā pārkāpuma protokoli, no kuriem katrs ceturtais bija par pārāk ātru braukšanu.

Vēl uz Latvijas ceļiem vakar pieķerti četri dzērājšoferi, turklāt trīs no viņiem braukuši tik stiprā dzērumā, ka tikuši pie kriminālprocesa un vai nu soda transportlīdzekļa konfiscēšanas, vai transportlīdzekļa vērtības piedzīšanas veidā.

VP norāda, ka šādos laikapstākļos, kad ceļš ir apsnidzis un slidens, autovadītājiem ir jābūt īpaši piesardzīgiem – ir jāizvairās no strauju manevru veikšanas, jāievēro droša distance no priekšā braucošās automašīnas, kā arī jāizvēlas ceļa segumam atbilstošs braukšanas ātrums.

Lai nebūtu lieka steiga, VP aicina dienu plānot laicīgāk nekā ierasts, proti ierēķināt laiku tam, ka ir jāsagatavo savs spēkrats pirms došanās ceļā – jānotīra sniega sega ne tikai no automašīnas vējstikla, bet arī no jumta un pārējās virsbūves, lai brauciena laikā neapdraudētu ne tikai sevi, bet arī apkārtējos, kā arī jārēķinās, ka satiksmes plūsma var būt lēnāka.

Tāpat arī gājēji aicināti ievērot piesardzību, jo ceļi ir slideni, kā arī atcerēties to, ka automašīnas bremzēšanas ceļš šādos laikapstākļos var būt garāks, tādēļ ceļu jāšķērso tikai tam paredzētās vietās un pārliecinoties par to, vai automašīnas vadītājs jūs redz un paspēs apturēt savu spēkratu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu