Jāsauc talkā Makgregors? UFC jau tagad "iebraukuši auzās" ar nākamā gada lielāko cīņu šovu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: AFP / Scanpix

Pasaulē vadošā jaukto cīņas mākslu (MMA) organizācija UFC nākamgad aizvadīs savu 300. numurēto cīņas šovu jeb "UFC 300". Tas ir simbolisks pasākums, kurā, protams, jācīnās arī spilgtām zvaigznēm. Ņemot vērā nākamā gada sākumā rezervētās cīņas, rodas jautājums - kas vispār cīnīsies "UFC 300".

Iepriekšējie divi UFC "simtnieki" tika aizvadīti ar atšķirīgām sekmēm. "UFC 100" joprojām tiek uzskatīts par vienu no ikoniskākajiem UFC cīņu vakariem, savukārt "UFC 200" "uz papīra" bija ļoti spēcīgi nokomplektēts. Tomēr Džona Džounsa diskvalifikācija un Konora Makgregora izņemšana no cīņu šova to padarīja krietni seklāku. Bet tad talkā, pārkāpjot USADA noteikumus, steidza Broks Lesners un viss dzīvē izskatījās daudzmaz rožaini.

Bet kā ar aprīlī gaidāmo "UFC 300"? Vispirms jāuzskaita čempionus, jo, visticamāk, tieši čempionam būs jādodas oktagonā vakara galvenajā un kā minimums arī priekšpēdējā cīņā.

Šā brīža UFC čempioni:

Sievietes:

52 kg divīzija - Veili Ženga

56,7 kg divīzija - Aleksa Graso

61,2 kg divīzija - čempiona nav

Vīrieši:

56,7 kg divīzija - Aleksandre Pantoža

61,2 kg divīzija - Šons O'Malijs

65,8 kg divīzija - Aleksandrs Volkanovskis

70,3 kg divīzija - Islams Mahačevs

77,1 kg divīzija - Leons Edvardss

83,9 kg divīzija - Šons Striklends

93 kg divīzija - Alekss Pereira

Smagsvari - Džons Džounss

Visa "sula" tiks izspiesta vēl pirms "UFC 300"

Tagad jāpievēršas titulcīņām, kuras jau ir rezervētas.

Šā gada decembrī savu titulu pret Kolbiju Kovingtonu aizstāvēs Leons Edvardss. Tajā pašā vakarā savu pirmo titula aizstāvību aizvadīs Pantoža, cīnoties pret Brendonu Rojvalu.

Nākamā gada janvārī par vakanto 61,2 kilogramu divīzijas jostu cīnīsies Rakela Peningtona un Marija Bueno Silva. Tajā pašā vakarā savu jostu pret Drikusu du Plesī mēģinās aizstāvēt skandalozais Šons Striklends.

Februārī kārtējo reizi titula aizstāvības cīņu aizvadīs 65,8 kilogramu karalis Aleksandrs Volkanovskis, tiekoties ar Iļju Topuriju, bet martā savas karjeras otro cīņu pret Marlonu Veru aizvadīs šā brīža, iespējams, lielākā UFC zvaigzne Šons O'Malijs.

Ja pieņemam, ka decembra cīņu uzvarētāji necīnās nākamā gada aprīlī, kuri čempioni ir pieejami?

Alekss Pereira, Islams Mahačevs, Veili Ženga un Aleksa Graso. Džons Džounss šeit būtu kā cimds uz rokas, bet viņš ir traumēts un nepaspēs atgriezties līdz nākamā gada aprīlim. Savukārt nesen kronētais smagā svara pagaidu čempions Toms Aspināls, visticamāk, diezgan ilgi būs spiests gaidīt, jo Deina Vaits ir iecirties, ka Džounsam josta netiks atņemta un pirmo titula aizstāvību viņam būšot jāaizvada pret smagā svara leģendu Stipi Miočiču.

Tātad Pereira, Mahačevs, Ženga un Graso... Pat ja mēs gribētu pievienot kādu no decembra cīņu uzvarētājiem, vienīgais, kurš tiešām varētu pārdot šo cīņu šovu no augstāk minētā decembra kvarteta, ir Kovingtons.

Plānots, ka Pereira cīnīsies pret Džamalu Hilu, Mahačevs aizvadīs otro dueli pret Čārlzu Oliveiru, Žengai jātiekas ar tautieti Janu Ksaonaņu, bet reālas runas par Graso potenciālo pretinieci vēl nav izskanējušas.

Un tagad jautājums - vai kāds no iepriekšējā rindkopā minētajiem cīkstoņiem ir uzskatāms par superzvaigzni? Pereira popularitāti guva tikai kā "puisis, kurš visu laiku uzveic Adesanju". Dāmu MMA vēsturiski cīņu šovus "uz sevi" ir spējis veiksmīgi paņemt tikai tad, kad cīnās kāda no tā absolūti lielākajām zvaigznēm. Nedz Graso, nedz abas Ķīnas sportistes popularitātes ziņā nav Ronda Rouzija vai Amanda Nunjesa.

Domājams, ka Pereiras un Hila dueli jau "kā bankā" varam rezervēt uz "UFC 300". Bet ar to vienkārši nepietiek tik ikoniska cīņu šova galvenajam duelim, jo pirmā smagā svara divīzija kopš Džona Džounsa aiziešanas no tās tiek uzskatīta par seklāko vīru konkurencē. 

Jāzvana Konoram?

Šim potenciālajam cīņu šovam ir vajadzīgs kāds "popularitātes smagsvars". Šim kritērijam atbilstu Izraels Adesanja, bet viņš ir norādījis, ka ņems ilgāku pauzi. Vai šī pauze pārsniegs nākamā gada aprīli? To zina tikai pats Adesanja, bet, spriežot pēc visiem viņa izteikumiem, atbilde varētu būt apstiprinoša.

Ir viens (šoreiz tiešā nozīmē) smagsvars, kurš varētu "UFC 300" pacelt pamatīgās virsotnēs. Tas ir šā brīža, iespējams, visa cīņas sporta "karstākais produkts" Fransiss Nganū. Bet viņa atgriešanās UFC vismaz pārskatāmā nākotnē nenotiks. To ir pateicis arī pats Deina Vaits. 

Vēl ir Hamzats Čimajevs, bet ap viņu jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Pret ko viņš cīnītos? Kurā divīzijā? Vai viņam pietiek slavas cīnīties vakara galvenajā duelī? Vai viņš kā persona, kas saistīta ar Ramzanu Kadirovu, vispār varēs iebraukt ASV?

Principā pāri paliek tikai viens vīrs, kuram pretim varētu burtiski nolikt atkritumu spaini un cilvēki tāpat šo cīņu skatītos. Runa, protams, ir par Konoru Makgregoru. Jā, īru cīkstonis vairs ne tuvu nav tas, kas reiz bija, bet domājams, ka atpazīstamības ziņā viņš joprojām ir UFC cīkstoņu pašā augšgalā. Pat ja viņa fanu bāze ir ievērojami sarukusi, joprojām netrūkst cilvēku, kuri ar lielāko prieku redzētu viņu zaudējam.

Bet izskatās, ka UFC nevēlas izspēlēt arī Makgregora kārti. Tā iepriekš ir izteicies īra treneris Džons Kavana. Šis, protams, var arī būt kārtējais biznesa gājiens Makgregora nometnes izpildījumā. Varbūt Makgregors šobrīd, redzot, kā iezīmējas nākamā gada sākums, Vaitu cieši jo cieši tur aiz vīrieša vārīgās vietas. Ja ir kāds cīkstonis, kuram pietiek "krampja" Vaitam likt izklausīties kā baznīcas kora zēnam, tad reālākais variants ir Makgregors.

Galu galā pirms otrās cīņas pret Dastinu Porjē Makgregors viņam piedāvāja aizvadīt labdarības boksa maču ārpus UFC. Lieki teikt, ka pēc pavisam neilga laika Makgregora un Porjē otrais duelis jau oficiāli bija rezervēts.

Bet arī pazīstamais MMA žurnālists Ariels Helvani norādījis, ka UFC Makgregora kārti nevēloties izspēlēt zīmīgajā cīņu šovā, jo tas tik un tā tikšot labi pārdots...

Protams, "UFC 300" būs zīmīgs notikums. Un tomēr ar cīņu šova nosaukumu biļetes vien nepārdosi. Šobrīd problēma ir vakara divas galvenās cīņas, kuras vajag aizpildīt ar titulcīņām vai arī ar ļoti pazīstamiem cīkstoņiem, ja "galdā" netiek likta josta. 

Pārējās cīņu šova vakances bez problēmām varēs aizpildīt ar aizraujošām un svarīgām cīņām, jo šobrīd UFC rīcībā ir daudz vairāk talanta kā jebkad, bet tieši pašā augšgalā, šķiet, nedaudz pietrūkst "šaujampulvera". Vismaz, ja runājam konkrēti par "UFC 300".

Ja vien Volkanovskis nebūtu piekritis oktobrī aizvadīt cīņu pret Mahačevu. Viņu revanša cīņa bez liekām diskusijām būtu atbilstoša zīmīgā "UFC 300" vakara galvenajam duelim. Bet tā jau ir alternatīvā realitāte. Tajā realitātē, kurā dzīvojam mēs, Vaitam MMA fanus vajadzēs pārsteigt ar kaut ko negaidītu, lai "UFC 300" nepiedzīvotu fiasko. Nav šaubu, ka Vaits uz to ir spējīgs, vienīgi rodas jautājums - kā? Laiks rādīs...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu