"Sadales tīkls" pēc sniegputeņa atjaunojis elektroapgādi visiem klientiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elektrības skaitītājs; ilustratīvs attēls.
Elektrības skaitītājs; ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka / LETA

Uzņēmums AS "Sadales tīkls" novērsis ceturtdienas, 23.novembra, sniega vētras radītos bojājumus un atjaunojis elektroapgādi visiem iesaistītajiem klientiem.

"Sadales tīkls" 23.novembrī novērsis 297 sniega vētras radītos elektrotīkla bojājumus, tostarp 70 vidējā sprieguma un 227 zemsprieguma elektrotīklā.

Naktī uz 23.novembri Latviju skāra šogad pirmā sniega vētra. Daudzviet bija spēcīgs vējš, piekrastē pārsniedzot 30 metrus sekundē, kā arī veidojās bieza sniega sega. Stiprā vēja, sniega svara un apledojuma ietekmē lūza koki un zari, radot elektrotīkla bojājumus.

Plašākie elektroapgādes traucējumi reģistrēti Latvijas centrālajā un rietumu daļā.

Lielā daļā gadījumu viedais elektrotīkls elektroapgādi klientiem ļāva atjaunot tūlītēji - veicot pārslēgumus un nodrošinot elektroenerģijas piegādi pa citām, bojājumu neskartām līnijām. Tomēr dažviet elektroapgādi bija iespējams atjaunot tikai pēc bojājumu novēršanas, un tas prasīja ilgāku laiku.

"Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons norāda, ka lielā sniega daudzuma dēļ daudzviet bojājumu vietām varēja piekļūt tikai ar specializēto tehniku - kāpurķēžu traktoriem un kvadricikliem.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu