Krievijā vēlas apvienot 1,2 miljonus videonovērošanas kameru centralizētā uzraudzības sistēmā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pixinoo/Shutterstock

Krievijas varas iestādes gatavojas izveidot centralizētu iedzīvotāju uzraudzības sistēmu, vienā sistēmā apvienojot 1,2 miljonus videonovērošanas kameru, kas izvietotas Krievijas pilsētās, atsaucoties uz laikrakstu "Kommersant", vēsta medijs "The Insider".  

Digitālās attīstības ministrija līdzīgu priekšlikumu gatavojas iekļaut nacionālajā projektā "Datu ekonomika". Tam kopumā paredzēts atvēlēt 12 miljardus rubļu. Izrādās, ka pēc departamenta informācijas tikai puse no Krievijas pilsētu ielās esošajām videonovērošanas kamerām, kas uzstādītas par valsts līdzekļiem, ir pieslēgtas reģionālajām centralizētajām sistēmām.

Turklāt ministrija rosina sistēmā integrēt ne tikai valsts kameras, bet arī privātās.

Ministrija arī prognozē videonovērošanas kameru skaita palielināšanos Krievijas pilsētās līdz 5 miljoniem līdz 2030. gadam.

Jūnijā kļuva zināms, ka Samaras, Vologdas un Ļeņingradas apgabalu varas iestādes tērēs 42 miljonus rubļu, lai iegādātos sejas atpazīšanas sistēmas kamerām, kas tiks uzstādītas netālu no kara komisariātiem. Visticamāk, šāds lēmums pieņemts pēc "daļējās" mobilizācijas sākuma, pēc kā arvien biežāk sāka dedzināt kara komisariātus. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu