Par Džordža Floida slepkavību notiesātais policists cietumā nopietni sadurts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PopBase/"X"

Par afroamerikāņa Džordža Floida slepkavību notiesātais bijušais Mineapoles policists Dereks Šovins piektdien tika nopietni sadurts cietumā, pavēstīja informēts ziņu avots.

Cits ieslodzītais sadūra Šovinu Federālajā labošanas darbu iestādē Arizonas štata Tūsonas pilsētā. Šo vidējas drošības cietumu bieži piemeklē drošības kļūmes un personāla trūkums.

Cietumu birojs apstiprināja, ka piektdien ap pusdienas laiku noticis uzbrukums kādam ieslodzītajam šajā cietumā. Darbinieki ierobežojušo šo incidentu un veikuši "dzīvības glābšanas pasākumus", pirms šis ieslodzītais tika aizvests uz slimnīcu tālākai ārstēšanai un veselības stāvokļa novērtēšanai.

Neviens cietuma darbinieks netika ievainots, un par notikušo tika informēts Federālais izmeklēšanas birojs (FIB). Apmeklējumi šajā cietumā, kurā ir aptuveni 380 ieslodzīto, uz laiku tika apturēti.

Šovina saduršana ir otrs nozīmīgais uzbrukums ASV federālo cietumu ieslodzītajiem pēdējos piecos mēnešos. Jūlijā federālajā cietumā Floridā kāds ieslodzītais sadūra bijušo sporta ārstu Leriju Nasaru.

47 gadus vecais Šovins 2022.gada augustā tika nosūtīts uz Tūsonas Federālo labošanas darbu iestādi no maksimālas drošības Minesotas štata cietuma, lai vienlaikus izciestu 21 gada federālo cietumsodu par Floida civiltiesību pārkāpšanu un 22 gadu un sešu mēnešu štata cietumsodu par otrās pakāpes slepkavību.

Šovina advokāts Ēriks Nelsons bija ieteicis turēt viņu nostāk no citiem ieslodzītajiem, lai viņš nekļūtu par uzbrukumu mērķi. Šovins Minesotas štata cietumā lielākoties tika turēts vieninieka kamerā savas drošības labad.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu