Igaunija uz robežas ar Krieviju izvieto betona barjeru rezerves

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Melnikov Dmitriy/Shutterstock

Narvā uz tilta, kas savieno Igauniju ar Krieviju piektdienas vakarā izvietoja papildu betona barjeras, gatavojoties iespējamai robežas slēgšanai, vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

16. novembrī Igaunija izvietoja desmit betona piramīdas. To darīja pēc tam, kad Krievijas robežsargi atļāva 19 Somālijas un Sīrijas pilsoņiem bez atbilstošiem dokumentiem šķērsot Krievijas robežu un mēģināt iekļūt Igaunijā.

Piektdien tika pievienotas vēl 15 betona piramīdas, ziņoja ERR, norādot, ka tas ļaus Igaunijas Policijas un robežsardzes departamentam nepieciešamības gadījumā strauji reaģēt uz robežas apdraudējumu.

Pagājušajā nedēļā tika slēgtas divas un četrām satiksmes joslām uz tilta starp Igauniju un Krieviju.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments ir brīdinājis, ka robežkontroles punkts Narvā tiks slēgts, ja situācija pasliktināsies.

"Šobrīd sekojam situācijai Somijā. Pamatojoties uz to, esam gatavi līdzīgu migrācijas uzbrukumu gadījumā Narvai slēgt robežšķērsošanas punktu. Šobrīd tos uzstādām tilta malās, lai tie netraucētu satiksmei," klāstīja Narvas robežšķērsošanas punkta vadītājs Mareks Līva.

Somija ir slēgusi visus robežšķērsošanas punktus ar Krieviju, atstājot atvērtu tikai vienu valsts ziemeļos.

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa piektdien apliecināja, ka valsts varasiestādes zina, kā rīkoties, ja situācija uz austrumu robežas saasinātos.

Līdz šim Krievija ir atļāvusi robežu šķērsot 30 migrantiem, kas ir daudz mazāk nekā Somijā. Igaunijas robežsargi ir piespieduši migrantus doties atpakaļ uz Krieviju.

"Mums pagaidām neuzbrūk, esam gatavi slēgt savu robežu, ja tas būs nepieciešams, bet pašlaik neuzskatām, ka tas būtu jādara," stāstīja Kallasa.

Ja uz robežas izvietotās barjeras tagad nebūs nepieciešamas, tās izmantos nākotnē, kad Krievija no 1.februāra plāno slēgt robežšķērsošanas punktu Ivangorodā, kuru remontēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu