Graudiņa un Samoilova Brazīlijā "Elite 16" sērijas turnīrā izcīna vietu ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova sestdien Brazīlijā sasniedza ceturtdaļfinālu pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīrā.

Sezonas pēdējā "Elite 16" turnīrā Graudiņa/Samoilova, kuras turnīrā izsētas ar devīto numuru, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-0 (21:12, 21:17) pārspēja brazīlietes Agatu Bednarčuku un Rebeku Kavalkanti (11.).

Ceturtdaļfinālā Latvijas duets stāsies pretī ķīnietēm Čeņu Sjue un Sja Sjiņi, kurām turnīrā ticis ceturtais numurs. Cīņa par iekļūšanu pusfinālā paredzēta sestdien plkst.22 pēc Latvijas laika.

Pirms tam latvietes A grupā ar 2-0 (21:17, 21:16) pieveica šveicietes Anuku Veržē-Deprē un Joanu Mēderi (8.), ar 1-2 (19:21, 21:16, 9:15) zaudēja pasaules ranga līderēm brazīlietēm Eduardai Lizboai un Anai Patrisijai Silvai (1.) un ar 2-1 (21:17, 18:21, 15:13) pārspēja vēl vienu Brazīlijas duetu Talita Antunesa/Tamela Koradelli (16.).

Latvijas dueti Mārtiņš Pļaviņš/Kristiāns Fokerots un Līva Ēbere/Deniela Konstantinova sākotnēji atradās rezerves sarakstā un arī tiktu kvalifikācijā, taču neilgi pirms turnīra sākuma atsauca pieteikumus.

Šajā posmā turpinās cīņa par ranga punktiem olimpiskajā atlasē, kas ilgs līdz 2024.gada 9.jūnijam, olimpiskās kvalifikācijas rangā gan sievietēm, gan vīriešiem noskaidrojot 17 labākās komandas.

No septiņiem šosezon aizvadītajiem "Elite 16" turnīriem Latvijas duets labāko rezultātu sasniedza Dohā, kur izcīnīja ceturto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu