FOTO Valsts prezidents Rinkēvičs vizītē apmeklē Ukrainu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča darba vizīte Ukrainā
Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča darba vizīte Ukrainā Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sestdien turpina vizīti Ukrainā, tostarp viņš šorīt Kijivā piedalījās Holodomora 90. gadadienas atceres pasākumā un tikās ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu, ziņo Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Tāpat viņš norādīja, ka Ukrainā plānota Valsts prezidenta dalība pārtikas nodrošinājuma samitā "Graudi no Ukrainas".

LETA jau vēstīja, ka Ukrainā uz Holodomora piemiņas pasākumiem ieradušās vairāku valstu augstas amatpersonas. Viņu vidū ir arī Rinkēvičs.

Naktī pirms Holomodora piemiņas dienas Krievija uz Ukrainu palaida vairāk nekā 70 kaujas bezpilota lidaparātu "Shahed", ko Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis raksturoja kā teroraktu.

Rinkēviča sociālajos tīklos publicētā informācija liecina, ka arī Latvijas prezidents naktī devās uz patvertni gaisa trauksmes dēļ.

Kijivā sestdien cita starpā uzturas Šveices prezidents Alēns Bersē, Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte un Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Marko Mihkelsons.

Tāpat ziņots, ka piektdien, 24.novembrī, Rinkēvičs tikās ar Zelenski. Tikšanās laikā pārrunātas turpmākās divpusējās attiecības, kā arī Eiropas Savienības (ES) un NATO atbalsts Ukrainai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu