Mūžībā devies bijušais Anglijas izlases un "Barcelona" galvenais treneris Veneibls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Terijs Veneibls
Terijs Veneibls Foto: Reuters/ScanPix

26. novembrī 80 gadu vecumā miris bijušais Anglijas futbola izlases un Spānijas kluba "Barcelona" galvenais treneris Terijs Veneibls, paziņoja trenera ģimene.

Veneibls futbolista karjeras laikā Anglijā pārstāvēja Londonas komandas "Chelsea", Totenhemas "Hotspur", "Queens Park Rangers" un "Crystal Palace". Karjeras beigās pussargs Veneibls, kurš divus mačus aizvadīja Anglijas izlasē, spēlēja īrē Austrālijā un Īrijā.

"Crystal Palace" un "Queens Park Rangers" komandas bija viņa pirmās pieturvietas trenera karjerā, kuras turpinājumā viņš no 1984. līdz 1987.gadam vadīja "Barcelona" vienību un no 1987. līdz 1991.gadam - "Hotspur" klubu.

Pēc tam savā karjerā Veneibls stājās pie stūres Anglijas izlasei, kuru vadīja no 1994. līdz 1996.gadam, tajā skaitā 1996.gada Eiropas čempionātā, kurā angļi mājās pusfinālā pēcspēles sitienu sērijā zaudēja Vācijai. Vēlāk Veneibls vadīja Austrālijas izlasi, vēlreiz "Crystal Palace", kā arī "Middlesbrough" un Līdsas "United" vienības.

Klubu līmenī ar "Barcelona" komandu Veneibls kļuva par Spānijas čempionu, uzvarēja Karaļa kausā, kā arī aizcīnījās līdz Eiropas kausa finālam. "Hotspur" komandu viņš aizveda līdz triumfam FA Kausā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu