Banjaja nodrošina savu otro pasaules motošosejas čempiona titulu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Itālijas motosportists Frančesko Banjaja
Itālijas motosportists Frančesko Banjaja Foto: Jose Breton/AP

Itālijas motosportists Frančesko Banjaja 26. novembrī nodrošināja savu otro pasaules motošosejas čempiona titulu prestižākajā "MotoGP" klasē.

Pirms sezonas pēdējā, 20.posma - Valensijas "Grand Prix" - pērnā gada čempionu Banjaju ("Ducati Lenovo") un spāni Horhi Martinu ("Prima Pramac") šķīra 14 punkti. Lai Martins atņemtu Banjajam titulu, viņam bijā jāuzvar, cerot, ka sāncensis finišēs ārpus pirmā piecinieka.

Pēc kvalifikācijā uzvarējušā Maverika Vinjalesa ("Aprilia") soda Banjaja sacīksti sāka no pirmās vietas, bet Martins - sestās. Ātri vien Martins nonāca aiz Banjajas muguras, taču pēc viena no apdzīšanas manevriem saskārās ar konkurenta motociklu un izbrauca ārā no trases.

Martins atgriezās sacīkstē, bet turpinājumā uztriecās virsū Markam Markesam ("Repsol Honda") un izstājās no brauciena, tādējādi Banjaja tobrīd kļuva par divkārtēju pasaules čempionu. Itālis līdz finišam bija drošā līderpozīcijā un titula izcīnīšanu nosvinēja ar uzvaru arī posmā.

Otrais posmā finišēja itālis Fabio di Džannantonio ("Gresini"), bet trešais bija francūzis Žoans Zarko ("Prima Pramac").

Banjaja sezonas griezumā iekrāja 467 punktus, otrais ar 428 punktiem bija Martins, kamēr trešajā pozīcijā ar 329 punktiem sezonu noslēdza itālis Marko Beceki ("Mooney VR46"), kurš izstājās pirmajā aplī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu