Radinieki apraksta apstākļus, kādos "Hamās" turējuši nu jau atbrīvotos ķīlniekus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ķīlnieki. Ilustratīvs foto.
Ķīlnieki. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Radinieki Izraēlas ķīlniekiem, kurus "Hamās" atbrīvojuši saskaņā ar noslēgto vienošanos ar Izraēlu, aprakstījuši apstākļus, kādos ķīlnieki tika turēti nebrīvē pusotru mēnesi, ziņo "Unian".

Sestdien 9 gadus vecais Ohads Munders kopā ar māti Kerenu un vecmāmiņu atgriezās no Gazas joslas un pirmo reizi kopš sagūstīšanas  satika savu tēvu.

Viņa vectēvs joprojām atrodas nebrīvē. Svētdien ģimene Izraēlas radio "103 FM" pastāstīja, kādos apstākļos viņi tika turēti.

"Ohads, viņa māte un vecmāmiņa visu laiku bija kopā. Viņi tika turēti dažādās vietās, un tika mainīti apsargi. Viņi dzirdēja armijas raidītos sprādzienus," stāstīja Kerenas māsīca.

Cits radinieks atklāja, ka Ohads "Hamās" gūstā atzīmēja savu devīto dzimšanas dienu.

"Viņi mēģināja pavadīt laiku kopā, spēlējot spēles un cenšoties citādi izklaidēties. Viņiem neļāva vieniem iet uz tualeti un vienmēr bija kādam jāatskaitās. Kerena skaitīja dienas, lai nezaudētu laika izjūtu, tāpēc viņa zināja, kurā dienā Ohadam bija dzimšanas diena," stāsta radinieks.

Ķīlnieki tika baroti galvenokārt ar rīsiem un maizi. Viņiem bija jāguļ uz krēsliem, kādi atrodas, piemēram, lidostas vai dzelzceļa staciju uzgaidāmajās telpās.

72 gadus vecā pensionāre Adīna Moše, kura arī tika atbrīvota no gūsta, savai ģimenei stāstīja, ka teroristi viņu nav brīdinājuši, ka tiks atbrīvota.

"Viņa zināja, ka kaut kas notiek, kad piektdien apšaudes apstājās un pēkšņi iestājās klusums. Tante teica, ka viņa un pārējie ķīlnieki bija nobijušies, kad viņus izveda no tuneļa.

Viņi domāja, ka tiek vesti uz nāvessodu.

Tikai tad, kad viņi ieraudzīja Sarkanā Krusta autobusus, viņi saprata, ka ir atbrīvoti,” laikrakstam "Times" stāstīja Mošes brāļameita.

Tomēr līdz šim ziņas ir saņemtas par sievietēm un bērniem. "Hamās" nolaupītos vīriešus tur atsevišķi, un pagaidām nav skaidrs, kādos apstākļos viņi tiek turēti.

Lai gan vairāki vīrieši – Taizemes, Filipīnu un Krievijas pilsoņi – jau ir atbrīvoti, par viņu aizturēšanas apstākļiem pagaidām netiek ziņots.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu