No pirmdienas Rīgā uz laiku slēdz dzelzceļa pārbrauktuvi Ezera ielā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VAS "Latvijas dzelzceļš"

Rīgā no šodienas uz laiku slēgs dzelzceļa pārbrauktuvi Ezera ielā, liecina VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

LDz informē, ka dzelzceļa pārbrauktuve būs slēgta līdz pārbūves darbu noslēgumam, bet ne ilgāk kā līdz 2024.gada 1. martam.

Tāpat LDz norāda, ka izmaiņas notiek būvprojekta "Rīgas dzelzceļa mezgla posma Sarkandaugava-Mangaļi-Ziemeļblāzma modernizācija" realizācijas ietvaros un atbilstoši LDz un Rīgas domes vienošanos.

LETA jau rakstīja, ka projekta "Rīgas dzelzceļa mezgla posma Sarkandaugava-Mangaļi-Ziemeļblāzma modernizācija" ietvaros līgums ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) tika noslēgts 2017.gada 26.maijā. Projektā tiek izbūvēts un elektrificēts otro sliežu ceļš posmā Mangaļi-Ziemeļblāzma, pārbūvēti stacijas parku sliežu ceļi, modernizēta signalizācijas sistēma, izbūvēti divu sliežu ceļu divlīmeņu šķērsojumi gājējiem.

Tāpat ziņots, ka LDz koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 254,788 miljoni eiro, kas ir par 2,3% vairāk nekā 2021.gadā, taču koncerns cieta 2,368 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna LDz valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu