VIDEO Boksa leģenda atzīst, ka tiesnesis cīņā pret Usiku izglābis viņa dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tonijs Beljū un Oleksandrs Usiks
Tonijs Beljū un Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Slavenais britu bokseris Tonijs Beljū realitātes šovā "I'm a Celebrity Get Me Out of Here" atskatījies uz cīņu pret Oleksandru Usiku, kad viņš piedzīvoja vienu no karjeras trim zaudējumiem.

40 gadus vecais Beljū šobrīd plašāk pazīstams kā boksa apskatnieks. Savukārt Rokija filmu franšīzes fani viņu atpazīst kā bokseri, ar kuru filmas "Krīds" pēdējā duelī tikās galvenais varonis Adoniss Krīds.

Tomēr savas profesionālās karjeras laikā Beljū bija viens no vadošajiem pirmā smagā svara bokseriem, ar kuru savulaik bija jātiekas arī latviešu bokserim Mairim Briedim. Tomēr 2017. gadā Beljū atstāja savu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

Savas karjeras pēdējo profesionālo cīņu Beljū aizvadīja 2018. gadā pret Oleksandru Usiku. Šajā cīņā ukraiņu bokseris aizstāvēja savu absolūtā čempiona statusu, nokautējot Beljū.

Beljū neslēpa, ka pret Usiku cīnīties ir ļoti sarežģīti: "Viņš, protams, ir lielisks. Esmu cīnījies pret stiprākiem bokseriem. Esmu cīnījies ar ātrākiem cilvēkiem, bet nekad nebiju cīnījies pret kādu, kuram ir viss. Viņš tevi izstudē. Usiks "lejupielādē" informāciju par to, ko tu dari. Lai to izdarītu, viņam ir nepieciešami trīs raundi. Manā gadījumā tie bija astoņi raundi. Es biju noguris. Atminos visu līdz septītajam raundam. Astoto raundu gan neatminos."

Tad arī sekoja Usika sitiens ar kreiso roku, kas nosūtīja Beljū nokdaunā. Britu bokseris gan spēja piecelties kājās, bet cīņas tiesnesis nolēma cīņu pārtraukt.

"Es biju piecēlies, kad tiesnesis bija aizskaitījis līdz seši. Viņš mani "tīri" nenokautēja. Es piecēlos.

Paldies dievam, ka tiesnesis pārtrauca cīņu. Viņš būtu mani nogalinājis. Tiesnesis burtiski izglāba manu dzīvību, jo nākamais sitiens, iespējams, mani būtu nolicis pie miera. Bokss augstākajā līmenī ir brutāls. Mana prioritāte bija droši atgriezties mājās. Tikai pēc tam sekoja uzvara par katru cenu," stāstīja britu bokseris.

Beljū savas profesionālās karjeras laikā izcīnīja 30 uzvaras, piedzīvojot trīs zaudējumus, bet viena viņa cīņa beidzās neizšķirti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu