"Esam nodoti." Iesaukto krievu karavīru ģimenes ar manifestu protestē pret mobilizāciju valstī (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Vairāku mobilizēto karavīru radinieki Krievijā apvienojušies, izstrādājot manifestu un petīciju pret "beztermiņa mobilizāciju". Abi dokumenti publicēti "Telegram" kanālā "Putj domoi" ("Ceļš mājup"), ziņo neatkarīgais Krievijas medijs "Meduza". 

Manifestā karavīru radinieki lūdz pilsoņu palīdzību, norādot, ka Krievijas valdība esot "pagriezusi muguru karavīriem un viņu ģimenēm".

"Mūs nodod un iznīcina mūsu pašu cilvēki. [..] Mēs bijām izdrā**i, un jūs tiksit izdrā**i. Visu šo laiku viņi mums tikai tēloja stabilitāti, uzticamību un drošību. Atceramies, kā prezidents solīja, ka rezerves karavīri netiks iesaukti, ka "speciālajā militārajā operācijā" cīnīsies tikai profesionāli brīvprātīgie. Un tad viņi nosūtīja mūsu mīļos uz Ukrainu. Solījumi izrādījās tukši. Daudzi nekad neatgriezīsies. Mobilizācija ir šausmīga kļūda. Mēs tikām sodīti par mūsu likumpaklausību. Aiz stabilitātes dūmu aizsega mūsu vīri maksā ar asinīm, bet mēs ar savu veselību un asarām," teikts manifestā. 

Manifesta autori kritizējuši Krievijas diktatoru un kara noziedznieku Vladimiru Putinu, vienlaikus paužot cerības, ka viņš "uzklausīs šos lūgumus".

"Prezidents 2024. gadu pasludinājis par "Ģimenes gadu". Tas ir ironiski, ņemot vērā, ka sievas raud bez vīriem, bērni aug bez tēviem un daudzi jau kļuvuši par bāreņiem. Tikmēr kāds kanibāls pēc sešiem mēnešiem atkal tiks atbrīvots, jo viņš attaisnos sērijveida slepkavības, cīnoties "speciālajā militārajā operācijā". Mūsu prezidentam tomēr ir humora izjūta! [..] Acīmredzot par mūsu dzimteni cīnās paši labākie sabiedrības pārstāvji: slepkavas, dzērāji, migranti," norādīts manifestā. 

Manifesta autori gan norāda, ka viņi necenšas "destabilizēt politisko situāciju Krievijā".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu