Medijs: Krievijas armija dronu ražošanā izmanto lietotu elektronisko cigarešu baterijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Hazem.m.kamal/"Shutterstock"

Neatkarīgais Krievijas izdevums "Novaya Gazeta" noskaidrojis, ka Samaras universitātes studenti Krievijas armijai ziedo lietotas elektroniskās cigaretes, kuru baterijas pēc tam tiek lietotas kaujas dronu ražošanā, ziņo izdevums "The Insider". 

Ziedojumu programmu organizē brīvprātīgā "patriotiskās audzināšanas" kustība "Sokol". Tā norādījusi, ka nepieciešamas tieši cigarešu mikroshēmas un baterijas. Tās izrādās noderīgas munīcijas atbrīvošanas sistēmu izstrādē. 

"Sokol" pārstāvji ziņo, ka programma sākta pēc tam, kad viņus uzrunājuši cilvēki, kas iesaistīti "speciālajā militārajā operācijā". 

Kustības "Facebook" profilā publicēts ziņojums, kas aicina nodot elektroniskās cigaretes armijai. 

"Jūs varat sniegt nenovērtējamu palīdzību mūsu karavīriem, kas cīnās [speciālās militārās operācijas] zonā, tādējādi palīdzot sasniegt kopīgu uzvaru! Nemetiet e-cigaretes miskastē, atnesiet tās mums un atstājiet savākšanas kastē. Varbūt jūs nesmēķējat, bet pazīstat kādu, kurš smēķē, — ņemiet no viņiem e-cigaretes! Smēķēšana kaitē viņu veselībai, taču var būt nenovērtējama cīņā pret Rietumu tehnoloģijām. Palīdziet frontei, iemetiet e-cigaretes, kas savu mērķi ir nokalpojušas, un eksperti tās [izmantos] savā labā," teikts ierakstā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu