"Vienkārši nožēlojami." Linda Mūrniece regulāri saņem nepiedienīgas ziņas no vīriešiem (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Linda Mūrniece
Linda Mūrniece Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ekspolitiķe un uzņēmēja Linda Mūrniece sarunā ar "Kas Jauns" teic, ka neeksponē savu brīvas sievietes statusu, taču esot cilvēki, kas atļaujas pārkāpt elementāras privātuma un pieklājības normas.

Aizvadītajā nedēļā Mūrniece saskārās ar kārtējo vīriešu kārtas pārstāvju visatļautību, soctīklos saņemot piedauzīgas un pazemojošas vēstules.

Lai parādītu tautai, kādi nepieklājīgi indivīdi dzīvo mums tepat blakus, viņa vēstuļu saturu ar autoru vārdu un uzvārdu darīja zināmu sabiedrībai.

Linda teic, ka šiem gadījumiem, viņasprāt, nav nekāda sakara ar tikumību, tā esot zīme, ka savairojušies pārāk daudz neveiksminieku.

"Domāju, ka tas vienkārši ir dažu indivīdu stulbums. Piemēram, manā dzīvē, manu kolēģu, draugu un paziņu vidū nav tādu idiotu, kas dara šādas lietas. Es tādus sastopu tikai internetā. Vai nu anonīmi, vai ar visu bildi, vārdu un uzvārdu – kas, manuprāt, ir vēl lielāks idiotisms. Ja kādu no šiem rakstītājiem satiktu uz ielas un ietu klāt skaidroties, visticamāk, viņš no bailēm muktu! Esmu par to diezgan pārliecināta. Tā ir varonība tikai datora ekrānā," domā viņa.

"Man tas šķiet vienkārši nožēlojami. Tāpēc arī to publicēju. Citas sievietes man raksta, ka arī viņas saskaras ar šādām nepiedienīgām vēstulēm soctīklos. Bet mani jau dzīve rūdījusi ar šādiem anonīmiem un arī neanonīmiem kontiem, kas man rakstījuši vismaz 20 gadu ilgā periodā.

Līdz ar to ne man ir bail, ne uztrauc, ko par to padomās citi. Šīs vēstules publiskoju arī citu sieviešu vārdā. Tā nodemonstrēju arī viņu vietā, kas mums ir jālasa."

Pēc Lindas domām, piedauzīga satura vēstules saņemšanai no svešinieka nav nekāda sakara ar centieniem iepazīties vai iekvēlināt dāmu, piemēram, lai satiktos: "Uzskatu, ka šī ir nopietna problēma. Visparastākais mobings. Formāli varbūt izskatās citādi, un, manuprāt, šī ir sodāma darbība."

Kā zināms, Mūrniece jau vairāk nekā gadu no Rīgas ir pārcēlusies uz Vecpiebalgas pusi, kur attīsta uzņēmējdarbību, uzņemot viesus savos Salnēnu atpūtas namiņos.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 28. novembra numurā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu